Reisverhaaltjes.nl

PRISON ISLAND

ik op Prison island Zanzibar

Zanzibar, dit kruiden-en specerijen eiland ligt voor de kust van Tanzania. Het hoort ook bij Tanzania! Het eiland staat vooral bekend om de poederwitte stranden en de prachtige luxe hotels aan de kust. De lokale inwoners wonen daarentegen niet bepaald luxe, verre van dat zelfs. In het binnenland ervaar je het echte Afrika!

Het eiland heeft een rijke en gevarieerde geschiedenis. Stone Town is de oude hoofdstad van het eiland. Het stadje bestaat uit een wirwar van kleine smalle straatjes met winkeltjes, marktjes en moskeeën. Auto’s kunnen de smalle straten niet in! Het heeft een mix van Arabische, Indische en Afrikaanse invloeden, en je ziet veel historische gebouwen en musea, zoals bijvoorbeeld het Palace museum! En wist jij bijvoorbeeld dat de ontdekkingsreiziger David Livingstone hier heeft gewoond? Maar ook de wereldberoemde zanger Freddie Mercury van de rockgroep Queen? Hij is hier zelfs geboren!

Tegenwoordig komen de meeste toeristen hier een weekje luieren voor zon, zee en strand, na een safari op het vasteland. De onderwaterwereld is er schitterend en je hebt grote kans dat je er dolfijnen spot! Je kunt veel boottochtjes maken naar kleine eilandjes die voor de kust liggen. Onderweg is er dan tijd om te snorkelen en meestal sluit je de dag af met een gezellige barbecue op het strand!

Heel bekend is het Prison eiland. Dit piepkleine eilandje (800 meter bij 230 meter) ligt 3½ kilometer vanaf Stone Town. Het is slechts 25 minuten varen (per motorboot)

met een motorbootje naar Prison eiland, Zanzibar

Rond 1860 werden op Prison eiland slaven gezet. Ruim dertig jaar later werd er een gevangeniscomplex gemaakt, maar deze is nooit in gebruik geweest. Daarna werd er een ziekenhuis gebouwd voor mensen met besmettelijke ziekten.

De overblijfselen van de gebouwen zijn gerestaureerd en je kunt er nu tegen betaling overnachten!

gebouwen prison eiland, Zanzibar

Een oude aanlegplaats voor boten

aanlegplaats voor boten, Prison eiland, Zanzibar

aanlegplek voor boten op Prison eiland, Zanzibar

Tegenwoordig is dit eilandje vooral bekend om de Aldabra reuzenschildpadden die er leven. Vier schildpadden werden in 1919 door de Britse gouveneur van de Seychellen geschonken. We zagen op Mauritius ook Aldabra schildpadden, ook deze komen van de Seychellen! De Aldabra reuzenschildpad is een beschermd dier! Ze kunnen in vrijheid over de helft van het eiland lopen en ze worden gevoerd!

Aldabra reuzenschildpad Prison eiland

Aldabra reuzenschildpad Prison eiland

Aldabra reuzenschildpad Prison eiland

Dit soort kan ruim 150 jaar oud worden! Het exemplaar hieronder is 157 jaar oud!

Aldabra reuzenschildpad Prison eiland

De dieren vinden het heerlijk om in hun nek gekriebeld te worden. Serieus!!

de aldabra reuzenschildpadden vinden het heerlijk om in hun nek gekriebeld te worden!

De nek voelt hard, droog, dun, flexibel en leerachtig aan!

Tenslotte fotografeerde ik deze pauw. Hij liet even zien hoe mooi hij was!

pauw op Prison eiland

Lees ook mijn andere verhalen over Zanzibar. Je vindt ze in LANDEN

Ben jij ook op Zanzibar geweest? Bezocht je ook Prison eiland?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.