Reisverhaaltjes.nl

REUZE WATERSCHILDPADDEN

waterschildpad in zee

DAGEN 13 T/M 16 RONDREIS SRI LANKA

Met nog een stop in het havenplaatsje Galle, kwamen we bijna aan het einde van onze reis. In Galle is nog veel te zien van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. In 1663 bouwden de Nederlanders een groot fort in Galle. We maakten een wandeling door dit stadje en daarna reden we door naar Hikkaduwa waar we de laatste vier dagen van onze reis bleven, in een hotel aan het strand.

Hikkaduwa is een gezellig badplaatsje met zandstranden en palmbomen. Vlak voor de kust ligt een koraalrif en wanneer de zee niet te ruw is kun je hier uitstekend snorkelen. Hikkaduwa staat bekend als Sri lanka’s voormalig hippieparadijs, maar ook nu is het nog een populaire bestemming. Er zijn hier veel restaurantjes waar je goedkoop kunt eten en eindelijk zag ik nu ook veel souvenirshops ! Hikkaduwa is ook zeer geliefd bij surfers !

Wij zaten in het drie sterren hotel Super Coral, direct aan zee. Het hotel is zeker niet luxe te noemen. Het ziet er oud en een beetje vervallen uit en heeft veel schade van de tsunami uit 2004. Maar de kamers zijn groot, een prima douche en ze hebben een groot balkon. Dus prima voor ons ! Het strand bij dit hotel is weggeslagen door de tsunami, maar loop je een stukje links of rechtsaf kom je op mooiere stukken strand.

Tijdens deze dagen maakten Rob en ik een strandwandeling..

strand in hikkaduwa

We waren nog op geen 100 meter verwijderd van ons hotel, toen we ineens waterschildpadden zagen ! Die wilde ik wel even van dichtbij bekijken natuurlijk..

REUZE WATERSCHILDPAD

 

Er waren twee, wat een joekels hè ?

reuze waterschildpad

2 waterschildpadden

Prachtig deze dieren !

rob poseert met achtergrond de zee

We maakten nog wat foto’s van elkaar

ik op foto met de zee op de achtergrond

Toen voelden we druppen…We kregen een tropische bui op onze kop ! Hoewel we vlakbij ons hotel zaten, kwamen we drijfnat aan !

drijfnat door een tropische bui

Dus een lange strandwandeling hebben we niet gemaakt !!

Tijdens deze laatste vier dagen maakten we nog excursies:  naar een schildpad opvangcentrum, het tsunami museum en een boottocht ! Daarover later meer in een ander reisverhaal !

Heb jij wel eens waterschildpadden gezien ?

2 gedachtes aan “REUZE WATERSCHILDPADDEN

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Jaaa, was echt mooi, wist niet wat ik zag ! Dat opvangcentrum was ook mooi, allemaal verschillende soorten schildpadden en ze doen er goede zaken natuurlijk. Opvang, kweken, gewonde dieren verzorgen enz. Ik schrijf er nog een artikel over Daphne !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.