Reisverhaaltjes.nl

RIJEXAMEN IN MEXICO

alto is het spaanse woord voor stop, dit is een verkeersbord

Iedereen weet wat het verkeersbord STOP betekent. In Mexico is dit ALTO !

Een paar jaar geleden mocht je in Mexico zodra je 17 jaar was in een auto rijden, zolang er maar iemand naast je zat die een rijbewijs had. Wanneer je dacht dat je het rijden onder de knie had, mocht je voor je examen. Kosten : 50 Euro ! In Mexico heb je Mexicaanse pesos, maar omgerekend is dit ongeveer 50 euro.

Bij het theorie examen hield de examinator vijf borden omhoog…bijvoorbeeld het ALTO bord, met de vraag wat dit bord betekent…

Tijdens het praktijk examen moest je om pionnetjes heen kunnen rijden…maar ze stonden héél ver uit elkaar ! Verder moest je een stukje achteruit kunnen rijden… Wanneer je dit alles kon….dan was je geslaagd !!

Tegenwoordig hebben ze ingezien dat dit wel erg onnozel is… Dus nu krijg je 25 theorie vragen ! ( je mag er vijf fout hebben )

Er zijn in Mexico veel ongelukken met dodelijke afloop. Dit komt voornamelijk omdat er veel meer mensen worden vervoerd in een auto/bus/taxi dan hier in Nederland.

Er is één agent op de 1000 km die het verkeer controleert met behulp van een radar. Wanneer je wordt aangehouden omdat je te hard hebt gereden, bedraagt de boete 80 Euro of je nu vijf of vijftig km. te hard ging, dat maakt niet uit !

De agent stelt dan voor om de boete meteen te betalen….dan krijg je 50% korting !! De rest moet je op het politiebureau betalen. Maar daar zijn er niet veel van in Mexico, dus betaal je ter plekke nog tien Euro aan de agent ! Klaar, boete betaald !

Ze halen in Mexico zowel links als rechts in ! Soms sorteert iemand voor rechtsaf voor en gaat dan vervolgens linksaf. Je mag in dit land niet met alcohol achter het stuur, géén druppel….alleen het wordt niet gecontroleerd.. Pakken ze je toevallig wèl met drank op, dan koop je je boete gewoon af en mag je gewoon ( soms dronken ) doorrijden !

Krijg je een ongeluk ? Dan regel je dit snel onderling, voordat er politie aanwezig is, want anders gaat het uren duren ! Zijn er gewonden of doden gevallen ? Dan maakt de chauffeur die het veroorzaakt heeft zich snel uit de voeten….want anders heb je een groot probleem. Verzekeringspapieren heeft nl. niemand !!

Het is maar even dat je het weet, mocht je in Mexico een auto willen huren…

Huur jij wel eens een auto, wanneer je in het buitenland bent ? Heb je hier wel eens problemen mee gehad ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.