Reisverhaaltjes.nl

RIO DULCE

In Guatemala maakten we een schitterende boottocht over de Rio Dulce ( zoete rivier ). Deze rivier is 43 km. lang. We verbleven in een hotel aan deze rivier en hier vertrokken we met ons bootje.

steiger naar boot rio dulce guatemala

Allereerst voeren over het brede gedeelte v/d rivier, om het kasteel ( fort ) van San Felipe te bekijken. Dit fort moest de Spanjaarden beschermen tegen de piraten.

fort san felipe

Daarna voeren we terug en gingen de andere kant op. In deze rivier leeft ook de zeekoe…helaas niet gezien.. We gingen zo snel met die boot, onze wangen blubberden in de wind…en wat een lawaai had die motor, wat wil je, een 75 pk. motor zat er achter…Gelukkig waren er bijna geen andere bootjes op het water. We genoten van de prachtige natuur !

prachtige natuur

Na een ½ uurtje varen, stopten we bij een eilandje vol aalscholvers en witte reigers. Eindelijk die motor even uit, maar de vogels hadden ook vreselijk veel lawaai….al hoor ik dat liever…

Tussen de mangrovebossen zoeken de aalscholvers en de reigers naar vis… We voeren verder en de rivier werd smaller…hier aan de oevers woont de lokale bevolking, prachtig om te zien. De huisjes , hun was, de potten en pannen en hun bootjes…

hutje lokale bevolking

hutje

hutje

Mooi, hoe dat hondje precies op de punt van die boot staat !

piroque

Onderweg lunchten we in Restaurante el Viajero, aan de rivier gelegen. De vissoep die we ‘ van het huis ‘ kregen sloegen Rob en ik over, want we zijn beide geen visliefhebbers….maar verder was het eten uitstekend ! Na de gezellige lunch, stapten we weer in de boot. De natuur werd steeds mooier…krijtrotsen en de jungle !

jungle aan de oever v/d rivier

krijtrotsen

Uiteindelijk kwamen we aan in het authentieke Livingston…hoe het daar was, lees je in het volgende reisverhaaltje !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.