Reisverhaaltjes.nl

ROZE HAGELSLAG

AYLA ONZE POES

Roze hagelslag ? Ben ik bevallen van een dochter ? Nou, gelukkig niet zeg, op mijn leeftijd…

Nee, ik heb een zeer goede tip, die ik je verder in dit verhaal zal geven !

Na mijn klaagverhaal HET KAN TOCH NIET WAAR ZIJN ? van afgelopen vrijdag, kwamen ze later aan de deur vertellen, dat ze toch niet in de voortuin hoeven te graven, maar het pad moet er wel uit. Wat een opluchting in eerste instantie. Dus ik hoef mijn planten niet te verzetten !

Dit is het pad

pad naar de voordeur

Allemaal geeltjes, meer dan 1 euro per steen waard, heb ik me laten vertellen. Ze zijn al behoorlijk oud en breken daardoor nogal snel. Zouden ze het pad ook weer netjes terugleggen ? Dat ben ik eigenlijk vergeten te vragen…

Afgelopen zaterdag zijn we voor de laatste keer naar ons huis in Oranjewoud geweest. De sleutels zijn nu ingeleverd…eindelijk !

Ik had Accolade opgebeld voor een afspraak te maken voor een eindinspectie, maar dat was niet nodig. Ik kon de sleutels gewoon in een envelop bij hun in de brievenbus mikken.

Na aankomst bij ons huisje kregen we van een buurtbewoner te horen dat afgelopen week de voordeur wagenwijd openstond ! Huh ? Nee, die hadden we toch echt dichtgedaan, vorige week zaterdag…Nou ja, er viel toch niks meer te halen. Rob gaf een flinke duw tegen de voordeur en die ging tot mijn verbazing gewoon open ! Toch een raar idee, dat er misschien iemand in ons huis is geweest ! Wat me ook opviel is dat het bordje van ‘ONS PARADIJS’, niet meer op de poortdeur hing…Vreemd want wat moet je daar nou mee ? Ik had het trouwens wel graag mee willen nemen als herinnering…

We brachten nog een aanhanger vol folie en andere rotzooi naar de stort en laadden de aanhanger weer vol met stenen. We moesten nog 50 stoeptegels meenemen, want ik had ineens besloten dat ik nog meer bloembakken wilde. Ik vond het nog een beetje te kaal en te weinig ruimte voor planten. ( Rob protesteerde al niet eens meer….) Ik, met mijn ideeën…

Hij brak ze ter plekke doormidden. Behalve de tegels hadden we dan ook nog 15×15 cm stenen nodig. Die lagen er nog precies genoeg en de restant 10×10 cm steentjes, die gingen ook mee. Ik zag weer allemaal stekken van de Tetrapanax en het kriebelde me om die niet allemaal mee te nemen….

Verder stond er op een slaapkamer nog een kastje en beneden voor het raam nog twee Egyptische beelden, zodat het leek alsof we er nog woonden.

ons huis in Oranjewoud

Het huis is zo klein, nu we ons nieuw huis gewend zijn. Daarentegen is de tuin zo vreselijk groot ! Nadat we alles hadden ingeladen, liep ik nog even door het huis en door de tuin, voor de aller aller- laatste keer. Alles nog even goed in me opnemen…En weer kwamen de tranen, het doet me toch veel. Niet het huis en niet de plaats, maar die TUIN…..Ik maakte overal nog foto’s van

tuin vanaf voor gezien

Wat een rotzooi…Die lege plekken tussen de stoeptegels, daar lagen de 15×15 stenen. Ik hoop maar dat Accolade akkoord gaat, hoe we de boel hebben achtergelaten…Maar bij de buren is het net zo’n puinhoop !

Tuin vanaf achter gezien

tuin vanaf achter

Wat zal ik die ruimte missen…

poortdeur open

En de deur kan dicht…

deur gesloten, nieuw hoofdstuk

Ik vroeg nog even aan de buurman of hij onze containers bij de weg wil zetten, deze en volgende week. Hij vertelde dat ‘ons blokje’ niet wordt gesloopt, maar gerenoveerd ! Nou ja zeg, nu ben ik helemaal blij dat we er weg zijn gegaan ! We hadden dus geen nieuw huis gekregen… We hadden er steeds al geen goed gevoel over. Het zijn drie, twee onder een kapwoningen en alleen het middelste blokje wordt afgebroken, vertelde de buurman. Zelf denk ik dat straks de grond verkocht wordt en er koopwoningen komen te staan ! De tijd zal het leren !

Vier uur later waren we weer thuis en begonnen meteen aan de bloembakken. Grond had ik gelukkig in de voortuin nog over !

de nieuwe bloembakken

Dit is hoe het er nu voorstaat. Het is nu alleen nog wachten op de planten die ik besteld heb ! Ik hoop dat ze deze week gebracht worden.

ander zitje in de tuin met de bloembakken

Had ik al vermeld dat we hier zoveel salamanders in de tuin tegen zijn gekomen ? Ik dacht dat deze alleen in het water leven. We hadden ze ook in de vijver in Oranjewoud.

Ze lagen op hun rug en bewogen niet. Ik dacht dat ze dood waren. Rob zei : nee, ze houden zich dood ! Ik verzamelde ze allemaal in een potje en bracht ze naar de sloot, naast ons huis. Werkelijk waar, ze zwommen inderdaad allemaal weg, niks dood dus !

Nu zal ik je eindelijk vertellen wat die roze hagelslag betekent. Met roze hagelslag bedoel ik : Vruchtenhagelslag  ! Niet alleen misschien lekker op brood, maar ik kreeg van iemand een tip dat je deze hagelslag om je planten in de tuin moet strooien. Dan heb je geen last van slakken !

Nou werkelijk waar ! Gister heb ik een pak gekocht en het voornamelijk rondom mijn canna’s gestrooid. Die vinden de slakken namelijk het lekkerst. ’s Avonds keek ik even en ik zag overal slakken maar ze gingen niet verder dan de hagelslag. Er zat geen één slak op mijn planten !! Een supertip dus ! Ik heb in het verleden al zoveel geprobeerd. Koffiedik, bier, speciaal duur middel dat slakken doodt…niks hielp. Maar roze hagelslag werkt echt !! Super !

Nu denk je misschien, kijk daar hebben we wat aan, maar wat heeft dat te maken met die foto van die kat ?

Nou helemaal niks ! Op de foto zie je Ayla, onze kat. Zij kreeg in de nacht van zaterdag op zondag de grootst shock in haar leven tot nu toe… Ze is in haar vijfjarig bestaan nog nooit een nacht buiten geweest….tot het afgelopen weekend !

Om 1 uur zaterdagnacht, werd Rob wakker van een paar angstaanjagende kreten van katten. Bij de achterburen ging ook al het licht aan… Ik heb niks gehoord ( natuurlijk ), maar werd wel wakker van Rob. Die was buiten geweest en had Ayla binnen gelaten.

Hoogstwaarschijnlijk is ze ‘verkracht’ ! Ach die arme ziel…Eerst de verhuizing, toen haar moeder dood en nu de eerste kennismaking met ‘sex’ haha

Ze kroop onder de bank en daar bleef ze uren zitten. Toen ze in de middag er eens onder vandaan kwam, zagen we tot onze schrik, dat ze helemaal kreupel liep. We schrokken al. Toch niet weer naar de dierenarts ?

Later op de dag ging het beter, maar die gaat voorlopig niet weer ’s nachts buiten denk ik. Gelukkig is ze aan de pil, dus ze zal geen ‘nestje’ krijgen. Dat hoop ik tenminste…

Rob heeft gister de logeerkamer gesaust en een van de muren krijgt dezelfde rode kleur als in de woonkamer. Precies de muur waar behang op zit en hij mopperde al, want het behang komt er steeds doorheen en nu is de verf op. De latex ook trouwens…   Dat wordt eerst weer naar de winkel, om nieuwe te halen

Intussen zit ik hier boven dit verhaal te typen in een enorme herrie. Ze zijn hier nu voorhuis begonnen met de rioolwerkzaamheden

kraan voor huis ivm rioolwerkzaamheden

Leuk hoor, net nu ik deze week ook jarig ben…

kraan voorhuis

Het regent ook weer eens zie ik..

rioolwerkzaamheden

Ik ga straks even naar de Action om haakkatoen te halen. Ik had ineens gister zin om te haken (!) Ik zag een leuk patroon van een tafelkleed met allemaal verschillende steken. Elke toer een ander kleurtje en een andere steek ! Net alsof ik niks anders te doen heb… Of al niet genoeg hobby´s heb…

Maar na maanden sjouwen, scheppen en schoonmaken, wil ik even lekker iets leuks doen. Ik kan helemaal niet haken trouwens. Stokjes, halve stokjes en vasten ? Ik moest eerst filmpjes op You Tube bekijken, hoe het ook alweer zat…Ik kon alleen nog maar lossen haken !

Uren heb ik zitten haken. Voor niks trouwens, want ik ga alles weer uithalen. De kleurtjes vind ik niet mooi. Teveel kleurtjes en teveel fouten gemaakt. Dus ga ik zo even bij de Action, Wibra en Zeeman kijken voor mooie kleurtjes !

En jij ? Jij gaat nu vast naar de winkel om ROZE HAGELSLAG te kopen…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.