Reisverhaaltjes.nl

SALY

saly in senegal

In Saly ( Senegal ), verbleven wij in hotel La Teranga. Wat een heerlijke accommodatie, ruime kamers in Afrikaanse stijl, gelegen in een kleurrijke tropische tuin ! Een groot balkon, waar we dikwijls zaten…. . geruis van palmen en vogelzang….wat een rust !  La Teranga betekent gastvrijheid !

hotel La Teranga

Vlinders en kolibries fladderden en zoefden van de ene bloem naar de andere en af en toe klonk de luide roep van een neushoornvogel……

neushoornvogel

De huisjes bevinden zich aan het strand. Toen wij er waren, was een heel stuk strand weggeslagen door de zee…maar dat zou spoedig weer gerepareerd worden. Er bleef nog genoeg strand over…. toeristen die er lagen kon je op één hand tellen, dus ruimte zat ! Het was overdag wel 40 graden, erg warm ! In de vroege ochtend en ’s avonds was het slechts een graad of 17 !

Op onze eerste dag, gingen we even de omgeving verkennen. We liepen over het strand en klauterden over een berg lavastenen heen en liepen een stukje naar beneden…we stonden ineens tussen de lokale bevolking bij een soort kleine visafslag……

visafslag

Er kwam een Senegalese man op ons af, we ‘ moesten ‘ meekomen, want dan gaf hij ons een kaartje van zijn restaurant, waar we dan ’s avonds konden eten ! Ik luisterde niet naar hem want ik ging helemaal op in de omgeving, gelukkig had ik mijn camera meegenomen !

dorpje met geiten

was aan de lijn

hutjesWat een enorm contrast….onze prachtige La Teranga en deze armoedige krotjes…maar er heerste een gemoedelijk sfeertje… De Afrikaan liep nog steeds voorop, wenkend hem te volgen … wij hadden inmiddels een horde kinderen achter ons aan, die steeds op de foto wilden ! Madame…Madame…photo ?

Ze wilden dan hun zelf op de camera terug zien…. daar hadden ze de grootste lol om ! De Afrikaan was lichtelijk geïrriteerd, dat we steeds stil stonden om foto’s te maken….hij zei steeds ‘ one minute, one minute ….een uur later zei hij nog steeds dat we er bijna waren….nog ‘ one minute ‘ !

kapsalon

Een kapsalon !

autorijschool

Een autorijschool ?

Water halen !

Uiteindelijk kwamen we aan bij een souvenirshop…..aha, niks kaartje van een restaurant, hij wilde ons wat verkopen…tuurlijk, had niets anders verwacht !

souvenirshop

We kregen…jawel…kregen ! een maskertje, waar achterop onze naam werd in gegrafeerd !

houtsnijwerker

Hij deed het maskertje aan een touwtje en deed het om mijn nek….dit was voortaan ‘ mijn paspoort ‘  zei hij ! AAhh, wat lief ! Nu was het natuurlijk de bedoeling dat we souvenirs gingen kopen….nou, niet dus, sorry wij zijn Nederlanders…die van…’ kijken, kijken en niet kopen ‘…maar die spreuk kenden ze hier nog niet !!

Wat een verrassende leuke wandeling was dit….en dat alleen omdat we over de rotsen heen waren geklauterd….nieuwsgierig waren, wat zich daar achter bevond !

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.