Reisverhaaltjes.nl

SCHEUREN IN EEN TUK TUK

tuk tuk's

Rond een uur of zes besloten we met een klein groepje het stadje Agra in te gaan. Pal voor ons hotel reden brommertjes af en aan, en we keken al niet eens meer raar op dat er koeien tussen het verkeer liepen!

Ik vind het in Azië altijd doodeng om de weg over te steken. Het verkeer blijft maar komen. Ik, bange kip, ben meestal de laatste die de overkant bereikt.

Een aantal jonge mannen liepen met ons mee en verzekerden ons ervan dat we de verkeerde kant op gingen. Dáár was niks te doen, het centrum was de andere kant op. Eigenwijs als we waren liepen we gewoon door. We zagen wel waar we terecht kwamen!

Na een paar bochten stonden we even stil. Misschien was het toch handig om wat herkenningspunten te onthouden? Het zou namelijk weldra donker worden!

We kozen eensgezind een grote boom uit. Die zullen ze wel niet ineens besluiten te kappen op dit tijdstip toch? Uhhh, was er trouwens iemand die de naam van ons hotel wist?? Ik niet in ieder geval. Ik liep gewoon de rest achterna…

Op straat heb je makkelijk contact met zo’n beetje iedereen! Het is heel normaal dat er 4 of 5 mensen op een brommertje zitten!

brommertje man met 4 kinderen

Ik zag zelfs een keer een man en vrouw met 4 kinderen tussen hun in op een brommer!

Na wat doelloos rondslenteren kwam iemand op het leuke idee om een paar Tuk Tuks te regelen!

We doken met z’n allen in drie van die gammele, ja eigenlijk zijn het gewoon gemotoriseerde riksja’s!

”Me, Niki Lauda”! stelde onze chauffeur zich voor. En hij gaf een flinke stoot gas. Even dacht ik dat deze koekblik in tweeën werd gesplitst!

Niki deed zijn naam eer aan en we sjeesden over de weg. We hadden dikke pret en haalden elkaar voortdurend in.

elkaar inhalen in de tuk tuk

Inmiddels werd het donker. Gelukkig werkten de lampen, zodat we in ieder geval door andere Niki Lauda’s werden opgemerkt!

Iedereen zwaaide, lachte en riep naar ons, en ik klikte er op los. We gingen zo hard dat de meeste foto’s allemaal mislukt zijn. Soms had ik even een snelle babbel met  2, 3 of 4 man op een brommertje…

”Hello, where you from?”

”From Holland!”

”Amsterdam?”

”Yes, from Amsterdam!”  (zucht)

”Good, Good!”

Onze Niki deed erg zijn best om al het verkeer dat recht op ons afkwam te ontwijken. Of misschien probeerde al het verkeer ons te ontwijken? Het ging af en toe maar net goed.

in het donker door het drukke verkeer in de tuk tuk

Koeien op de weg.

koeien op de weg

En ja hoor, vlak voor ons botste een brommer tegen een auto aan!

brommer botste tegen auto aan

Op de bazar stopten we even om wat rond te neuzen.

de fruitmarkt

Iemand van ons wilde vijf appels kopen, maar moest daar maar liefst 250 Roepies voor neertellen. Dat is 4 euro! Dat is nog duurder dan in Nederland! Vijf appels voor 50 Roepies vonden wij een betere prijs. Maar de koop ging niet door. De appels zagen er trouwens lekker en grappig uit. Net kleine gezichtjes!

appels

Onze Tuk Tuk- boys stonden ons op te wachten. Of we misschien nog even naar een souvenirs winkel wilden? Nou eigenlijk niet. Door toeristen naar de winkel te brengen verdienen ze namelijk een paar centen. Nou vooruit dan maar, even kijken en weer wegwezen (wegsjezen)

Het was zo’n dure shop, maar er werd toch wat gekocht door enkelen.

Na ruim een uur stonden we ineens weer voor ons hotel. En nog heelhuids ook! Wat was het superleuk. Het hoogtepunt van onze dag vond ik!

Je rond laten rijden in een Tuk Tuk  (in Azië) is werkelijk een avontuur! Heb jij wel eens een ritje in een Tuk Tuk gemaakt?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.