Reisverhaaltjes.nl

SCRAPBOOKING

scrapbook blz

Je hebt er vast wel eens van gehoord…misschien is het zelfs ook jouw hobby…Scrapbooking is een creatieve hobby, waarbij foto’s op een fantasievolle manier worden ingeplakt ! Het is zó leuk werk !

Scrapbooking is overgewaaid uit Amerika, maar wordt intussen al heel wat jaar ook in Nederland gedaan, net als kaartjes maken ! Je kan gebruik maken van allerlei materialen zoals verschillende kleuren papier en voor de versiering kun je embellishments , bloemetjes, stickers, stempels, lintjes, teksten enz enz gebruiken. Er zijn speciale tijdschriften over scrapbooking in de winkel te koop, over tips en voorbeelden. On line of in hobby winkels kun je terecht voor materialen. Zelf koop ik veel leuke dingetjes bij de Action, Wibra of bij Zeeman, kost haast niks ! Je moet er wel de tijd voor hebben…ik hoor wel eens mensen zeggen : ‘ Ik moet alle foto’s nog inplakken van de afgelopen tig jaar….’

Een grote tafel waar je aan kan zitten, is ook wel handig…ik maak altijd een enorme rotzooi en de helft ligt op de grond ! ( ik heb dus niet zo’n grote tafel )

foto van de rommel die ik maak als ik bezig ben met scrapbooking

Ik hou enorm van fotograferen, tijdens een reis maak ik ontzettend veel foto’s. We hebben beide een fotocamera en thuis is het een hele uitzoekerij, want de mooiste bestel ik en dat zijn er al snel een stuk of 500 !!

Ik heb fotoplakboeken vanaf mijn geboorte tot op heden…in die boeken maak ik echt mooie bladzijdes met de hoogtepunten van elk jaar !

plakboeken

In die boeken komen van elke reis slechts een paar leuke foto’s !

scrapbookpagina

scrapbookpagina

scrapbookpagina

scrapbook blz

Gewoon even een paar voorbeelden ! Naast deze boeken heb ik plakboeken van onze reizen. Daarin zitten de mooiste foto’s v/d reis met mijn reisverslag erbij ! Heerlijk om hier zo nu en dan eens doorheen te bladeren of te lezen !!

reisplakboeken

Ik ben erg benieuwd, wat jij met je vakantiefoto’s doet…blijven ze op je telefoon/tablet ? Zet je ze in de computer of maak je een leuke cd ? Of misschien maak je een fotoboek of doe je het nog op de ouderwetse manier…gewoon in plakboeken plakken ?

 

 

2 gedachtes aan “SCRAPBOOKING

  1. Dimitri van Veen

    Leuk dat jij ook van ieder jaar vanaf je geboorte fotoplakboeken hebt gemaakt. Ik heb ook vanaf 1946, mijn geboortejaar, fotoboeken en vanaf 1979 houd ik ook een dagboek bij en inmiddels heb ik meer dan 200 multomappen vol met verhalen van dagelijkse beslommeringen en veel van reizen. Ik druk nog steeds bijna al mij foto’s af, die ik in de mappen plak en samen met kaartjes, folders en andere memorabilia. Bovendien tel ik ook mijn dagen en vandaag ben ik 25146 dagen oud en heb ik 1417 dagen pensioen. Leuk om je artikelen te lezen.
    Dimitri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.