Reisverhaaltjes.nl

SNORKELEN EN RUM 1

LIGHTHOUSE EILAND MAURITIUS

Snorkelen en rum, dat gaat niet heel goed samen… En helemaal niet wanneer je bijna nooit alcohol drinkt zoals ik!

Afgelopen januari bezochten we het paradijselijke Mauritius. Ik heb er al vele artikelen over geschreven. We maakten diverse tripjes op dit eiland, maar ik heb nog niet geschreven over onze boottocht die we maakten naar diverse eilandjes aan de zuidoostkust van Mauritius. Het werd een onvergetelijke dag!

Omdat we al vroeg opgehaald werden hadden we de avond te voren een ontbijtpakket gekregen van het hotel. Müsli, melk, fruit, brood.. Het was zoveel dat we meer dan de helft weer terug in de koelkast zette!

Op afgesproken tijd stonden we buiten voor het hotel te wachten op het busje met ongetwijfeld meerdere toeristen. Maar tot onze verrassing stond er een taxi voor ons klaar. Speciaal voor ons tweeën! Deze chauffeur stond al een tijdje op ons te wachten, hij was dus ruim op tijd!

Het was 1½ uur rijden naar de zuidoostkust en we genoten van de natuur.

bergen mauritius

Op onze eindbestemming werden we afgezet en daar zagen we toch meerdere toeristen die uit alle hoeken van het eiland hier naartoe waren gebracht. Via een lijst waar onze namen opstonden werden we geroepen en moesten we een jongeman volgen. Deze droeg ons weer over aan een andere man, die ons de toiletten aanwees want zei hij : we hadden straks geen gelegenheid meer om te plassen… Uhhh? Boottocht? Snorkelen? We hadden de hele Indische oceaan tot onze beschikking om in te plassen toch? In een zwembad zou ik dat never nooit doen, maar in zee?

We besloten toch maar even naar (de vreselijk vieze) toiletten te gaan. Toen we terugliepen was iedereen verdwenen en liepen we maar naar de zee. Lijkt me logisch dat iedereen daar was aangezien we gingen varen… Dit zag er al fantastisch uit!

de kust waar we op de boot gingen

We stapten in een glasbodemboot met een stuk of tien Franse toeristen…Nee hè, toch geen Fransen? Daar kunnen we niet mee praten dachten we…

Gelukkig werden we naar de speedboten gebracht die een eindje voor de kust in zee dobberden. Daar werden we verdeeld over meerdere boten. Tenslotte zaten we met twee Franse stelletjes en een Engelse stelletje in de boot. We mochten meteen het water in om te snorkelen. Rob en ik hadden onze eigen snorkels meegenomen. Het water was zo helder dat we de vissen vanaf de boot ook al zagen zwemmen!

vissen in het heldere water, mauritius

Prachtige licht-en donker blauwe vissen. Wat is de onderwaterwereld toch mooi! Jammer genoeg durf ik niet te duiken, lijkt me nog mooier!

Na een half uurtje gingen we weer aan boord en er kwam nog een Engels stelletje bij. Daarna vertrokken we.

We voeren de lagune uit en eenmaal op zee gaf onze kapitein flink gas!

onze kapitein en Rob in de speedboot

Wat een snelheid had die speedboot. Mijn wangen blubberden in de wind en mijn haar ? Nou kijk zelf maar hoe beeldig dat zat…

ik in de speedboot

Toch maakte de motor niet bijzonder veel lawaai. Na een paar minuten volle snelheid stopte onze Eddy Murphy. Zo heet hij niet, maar daar deed hij mij aan denken. Een gezellige vrolijke jongeman van 25 jaar. Hij stopte even om te vragen of: every one was okee

onze kapitein aan boord, een vrolijke jongeman van 25 jaar

Hij zette vervolgens keihard muziek aan. Muziek uit de jaren 80, zoals Hands Up, D-I-S-C-O, Boney M etc etc. De muziek uit mijn puberjaren, heerlijk. De muziek paste ook bij het sfeertje!

Eddy Murphy liet ons opnieuw zien hoe hard de boot kon en maakte wat scherpe bochten… wat een leuk beroep heeft hij. Scheuren in een speedboot in een paradijselijke omgeving!

We voeren langs kleine eilandjes

klein eilandje voor de zuidoostkust van Mauritius

en zagen een wrak in zee

wrak in zee

Het was inmiddels bijna 10 uur en Mister Murphy vroeg of we iets te drinken wilden. Rum of zo.. Rum op dat tijdstip? Rob zei dat hij nooit zo vroeg alcohol drinkt, dus we gingen verder. Een paar minuten later toen onze kapitein voor de zoveelste keer vroeg of we allemaal okee waren, riep Rob dat het nu rum-tijd was hihi

Eddy schonk onze plastic bekertjes een derde vol met rum en ik liet dit aanvullen met cola. Na nog een paar mini mini eilandjes gepasseerd te hebben zagen we een eiland in de verte met een vuurtoren. Lighthouse Island! Daar gingen we naartoe!

lighthouse island

We konden niet helemaal het eiland bereiken. Het laatste stukje moesten we door het water lopen. Met blote voeten over stenen, schelpen en koraal. Pijnlijk! Maar door prachtig helder water, kijk maar eens…

laatste stukje door het water lopen, naar Lighthouse island, |mauritius

De vuurtoren werkt overigens niet meer. Rondom Mauritius ligt een koraalrif en er is maar één plek als ik het goed begrepen heb waar een diepe geul is. Met behulp van deze vuurtoren werden vroeger de grote schepen naar Mauritius geloosd!

vuurtoren op eilandje voor de zuidoostkust van Mauritius

Vanaf het eiland heb je een schitterend uitzicht op Mauritius zelf

vanaf het kleine eilandje zicht op Mauritius de bergen

We maakten hier vele foto’s!

op Lighthouse eiland, Mauritius

Lighthouse eiland Mauritius

Het is maar een klein eilandje, binnen een half uur loopt je een rondje

ik op Lighthouse eiland Mauritius

ik op Lighthouse eiland Mauritius

rotsen en zee Lighthouse eiland, Mauritius

palm, rotsen de zee Lighthouse eiland, Mauritius

natuur Lighthouse eiland Mauritius

Na een klein uurtje stapten we weer terug in de boot

Rob door het water terug naar de speedboot, Mauritius

Rum-time!

Hoe het verder ging lees je in het volgende reisverhaal! Diverse soorten rum en wijn werden rijkelijk geschonken..(hik)

Heb jij wel eens een boottocht langs eilandjes gemaakt? Waar was dat?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.