Reisverhaaltjes.nl

SPINNEN

TARANTULA SPIN

De meeste mensen haten spinnen !  Zijn er doodsbenauwd voor ! Ik haat ze niet, maar vind ze ook behoorlijk eng hoor !

Als je in de tropen bent ontkom je er bijna niet aan…je zult er vast eentje of meerdere tegenkomen ! Ik wil ze ook altijd zien, dat is juist het gekke, want ik ben er tegelijkertijd ook bang voor…

Ik heb tijdens mijn reizen behoorlijk wat grote spinnen gezien en dan met name in Vietnam ! Brrt dat waren echt joekels, van die zwarte. Je ziet in Nederland ook wel eens van die zwarte spinnen. In Vietnam zijn ze vele malen groter. Soms zie ik er wel eens een in huis. In de periode wanneer je de verwarming na lange tijd weer aan doet, merk ik dat aan onze katten…Ze spelen dan met ‘iets’ en achtervolgen het ….meestal is dat dan een spin. Ze lopen hard die zwarte krengen !

Wanneer ik in het buitenland ben speur ik alles af naar spinnen. Hotelkamers, toiletten, overal waar ik ben eigenlijk, alles inspecteer ik eerst grondig !

Ik weet nog in Kameroen, toen wij met een busje opgehaald werden en naar het vliegveld werden gebracht. Bij het instappen zag iemand een knots van een spin, handgrootte, in de bus lopen….Even later zag niemand hem meer…De rit duurde 4½ uur en zolang heb ik ook met mijn benen ingetrokken op mijn zitplaats gezeten…   Vréselijk, doodeng ! Ik verwachtte elk moment die spin ( op me ) te zien…

In Gambia vroegen we onze privé gids of er ook grote spinnen in dit land zijn. Hij vertelde dat er een soort is, dat gif uitspuugt en wanneer je dat op je huid krijgt, dan laat je vel los… Ah die wilden we zien ! Ze zaten in een bepaald soort boom in een SOS kinderdorp, vertelde hij ! Wij ernaar toe, maar we mochten van de bewaking niet naar binnen. Ook niet toen we allemaal kadootjes voor de kinderen aan hem lieten zien. De bewaker antwoordde : ‘ geef de kadootjes maar aan mij, die geef ik het hun wel ‘ !

Later zagen we in een bos wel zo’n spin, maar die was niet zo groot als in het kinderdorp zei onze gids ! Dit is spin, hieronder  ongeveer 8 cm. Het is een Nephila soort !spin in gambia

In dat bos werd ik nog gebeten door een spin. Ik riep keihard ‘au’ en sloeg de spin van mijn scheenbeen af ! Gelukkig was het geen giftige, ik hield er verder niks aan over, maar was wel erg geschrokken !

In het buitenland zie je vaak deze soort spinnen. De Nephila soort spinnen

nephila spinnen

Ze zitten in enorme webben, ik vind ze doodeng !

Afgelopen maart gingen we naar Guatemala en dat is echt een spinnenland ! Het stikt daar van de grote spinnen, veel tarantula’s ! Ik zag erg tegen die reis op wat betreft de spinnen…Maar het viel heel erg mee. Het was de ‘tijd’ niet zeiden ze. Zomers is het spinnentijd !!

Wèl kwamen we deze mooie jongen tegen….De liefhebbers mochten hem even in de handen houden.

tarantula in guatemala

De spin ging van hand naar hand en ik twijfelde enorm…Ik stond op het punt om…..

Rob hield hem wel even vast !

rob met deze spin in hand

Ik was ook bang dat ik hem zo laten vallen …Er was maar één vrouw uit ons groep die het durfde en ik bange kip heb het niet gedaan en had er al snel erg spijt van.. Deze spin ziet er niet zo eng uit als die Nephila spinnen vind ik. Ik dacht nog : denk maar gewoon dat je een zacht klein hamstertje in je handen hebt…..

Ik vind spinnen dus eigenlijk eng, maar ook fascinerend ! Wanneer ik er een zie, dan sta ik er ook met mijn neus bovenop !

Hoe zit dit bij jou ? Ben jij bang voor spinnen ? Heb je wel eens grote spinnen gezien tijdens je reizen ? Kom maar op met die enge verhalen !!!

 

 

4 gedachtes aan “SPINNEN

 1. Gea de Vries

  Ik deel je mening Margreet, ik vind t super eng die spinnen, maar ook wel weer heel interessant! Jij bent wel wat dapperder dan ik ben hoor, als er een spin in mijn slaapkamer is, n grote dan, slaap ik daar absoluut niet meer.

 2. Sanne

  Ik ben zo vreselijk bang voor spinnen dat ik overweeg mijn reis naar Vietnam te annuleren. Ik ga twee maanden weg om tot rust te komen maar bij het zien van deze foto’s krijg ik al een onberedeneerbare paniek. Hoe ga ik daar mee om?

  Ik ga helemaal alleen reizen dus kan ik niet terug vallen op iemand om me te helpen.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Oei….dat zou zonde zijn, als je de reis daarom zou annuleren. Vietnam is erg mooi ! Ik begrijp je wel hoor, want hoewel ik spinnen bijzonder interessant vind, wil ik ze niet op mijn slaapkamer hebben…Je kunt een klamboe meenemen, dat slaapt al een stuk lekkerder en een eigen lakenzak , een zaklamp bij de hand om de boel te checken….Het hangt er ook vanaf hoe primatief je gaat reizen. Vaak wordt er wel tegen ongedierte gespoten op hotelkamers. Meestal is de angst ook groter vooraf, dan dat je daadwerkelijk last van spinnen hebt ! Je zal vast wel eens een spin zien in Vietnam, maar dan alleen op afstand ! Geniet maar lekker van je reis naar het prachtige Vietnam !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.