Reisverhaaltjes.nl

SWAZILAND

zebra in swaziland

Tijdens de rondreis door Zuid-Afrika bezochten we ook het kleinste koninkrijk van Afrika : Swaziland !

Hoe klein Swaziland ook is, het heeft toch een geheel eigen cultuur met eigen tradities en leefwijzen. Op deze kaart zie je waar Swaziland ligt ! Het grenst aan Zuid-Afrika en Mozambique

kaart van zuid-afrika met daarin swaziland

Er zijn diverse nationale parken in dit land, waar je dieren kunt spotten. Wij verbleven voor een paar dagen in het Milwane reservaat. We overnachtten in traditionele rondavels waar veel wilde dieren rond liepen. ’s Morgens wakker worden en er staan antilopesoorten naast je huisje, hoe leuk is dat ?

Bij het Hippo Haunt restaurant/bar, heb je uitzicht op een klein meertje, waar je hippo’s kunt observeren ( nijlpaarden ) en krokodillen. Op onze vrije dag hebben we er úren naar de nijlpaarden zitten kijken…wat een luie beesten zeg ! Ze liggen maar wat in het water, dit ook om oververhitting of uitdroging te voorkomen…Af en toe gaan de enorme bekken open. Dit gapen is ook een waarschuwing voor dier of mens dat je te dichtbij komt !

Soms zag je dit enorme logge beest het water uitgaan om te poepen…zó grappig, dan gaat het kleine staartje snel heen en weer en komen er tientallen kleine drollen uit, die alle kanten opvliegen !!

nijlpaarden in meertje

Na een aantal uur hippo’s bestudeerd te hebben ging ik even alleen naar ons huisje om te douchen. Toen ik klaar was en weer terug naar het restaurant wilde gaan…stond ik oog in oog met een kraanvogel !! Deze vogels zijn 1.20 m. (!) en stond pal voor de deur, met zijn vleugels wijd…als ik een stap naar buiten deed viel hij me aan…sh*t, ik durfde er niet uit !!! Ik heb ( lang ) moeten wachten, dat de vogel weg was…Toen ik weer terug kwam in het restaurant, zei iedereen dat ik wel erg lang weg was gebleven….

In Swaziland maakten we gamedrives met de jeep, maar je kunt er ook wandelingen maken. In dit reservaat heb je nl. geen roofdieren ! Wèl zebra’s, giraffes, buffels, wrattenzwijnen, antilopes en nijlpaarden.

gazelles

Wij vertrokken met z’n vieren voor een wandeling van 2½ uur. We moesten bij de receptie onze vertrektijd en naam noteren….dit voor het geval je veel te lang wegblijft of misschien niet terugkomt….dan weten ze naar wie ze moeten zoeken en hoelang je al weg bent…

In dit reservaat geniet je echt van de rust om je heen en hoor je alleen de geluiden van het wild !

Ons hartje klopte snel toen we ineens oog in oog stonden met zebra’s…..maar, we scheten bijna in onze broek van angst toen er plotseling een wrattenzwijn mèt jonkies pal voor ons stonden ! We verroerden ons niet….wat ? we durfden nauwelijks adem te halen…Het volwassen dier was eveneens bang, wist niet wat te doen…ons aanvallen of vluchten ! Gelukkig deed ze dit laatste ! Je bent toch heel erg kwetsbaar tijdens zo’n wandeling !!

Maar wat is Swaziland mooi ! Ga je een rondreis door Zuid-Afrika maken ? Bezoek dan ook dit kleine wonderschone land en ga op gamewalk !!

Heb jij wel eens een gamewalk gemaakt ? Misschien ook in Swaziland ? Wat vond jij ervan ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.