Reisverhaaltjes.nl

TEGENUNGAN WATERVAL

TEGENUNGAN WATERVAL BALI

De Tegenungan waterval vond ik één van de hoogtepunten op Bali. Deze prachtige waterval vind je vlakbij Ubud!

Het schijnt niet de hoogste of de mooiste waterval te zijn want die zijn in het noorden van het eiland: de Gitgit waterval (dit is de hoogste waterval op Bali, 35 meter) en de mooiste heb ik gelezen zijn de Sekumpul watervallen. Beide konden wij niet bereiken, omdat door de hevige regenval van de afgelopen tijd de wegen naar het noorden gesloten waren. Helaas…

De Tegenungan waterval is minder bekend en het viel dan ook mee met het aantal toeristen die er waren.

De entree bedraagt 10.000 roepie, nog geen euro!

tegenungan waterval bali

In een kwartiertje loop je via trapjes naar beneden!

trap naar de tegenungan waterval

Soms brede treden, soms smalle glibberige treden. Maar naar beneden is altijd makkelijk. Ik dacht bij mezelf: dat wordt straks weer een hele klim omhoog….

Kadek ging dit keer met ons mee!

kadek, onze gids maakt een foto van ons

Het is werkelijk een schitterende omgeving!

tegenungan waterval bali

palmen bij de tegenungan waterval

Eenmaal beneden kun je als je wil een verfrissende duik nemen in het schone heldere water

tegenungan waterval bali

tegenungan waterval

rob bij de tegenungan waterval

Het was bloedheet en aan de overkant van het riviertje zagen we gelukkig een tentje waar je drinken kon kopen.

Je moest dan eerst wel over deze bamboestammen heen zien te komen. Het is net wat voor mij om in het water te vallen. Je kunt er maar het beste met een flinke vaart overheen lopen. Hoe langzamer je loopt, des te eerder verlies je je evenwicht!

ik loop hier over bamboo naar de andere kant van het riviertje. Tegenungan waterval, bali

We ploften neer op een boomstam en genoten van de omgeving en ons drankje. Ik liep nog minutenlang achter deze hagedis aan. Hij wilde niet graag op de foto!

hagedisje

De klim omhoog viel eigenlijk wel mee. Ik rustte onderweg even uit. Dat doe ik altijd heel slim….Dan ga ik namelijk foto’s maken. Dan lijkt het net alsof ik iets moois zie en valt het dus niet op dat ik in werkelijkheid kapot ben hihi.

Na deze waterval reden we verder naar het toeristische Ubud voor een volgend hoogtepunt: de rijstvelden! Wow, wat ontzettend mooi! Eerlijk gezegd vond ik deze rijstvelden nog mooier dan DE RIJSTVELDEN VAN JATILUWIH

Hou jij ook van watervallen? Ik zag ze bijna in ieder land die ik bezocht heb. Welke watervallen vind jij het mooist die je gezien hebt?

 

4 gedachtes aan “TEGENUNGAN WATERVAL

 1. Ilse

  Heel herkenbaar…ik lees namelijk net dat we dezelfde uitrust – tactiek gebruiken. Whoehahaaa, ik ben altijd jaloers op mensen die een pittige wandeltocht met 2 vingers in de neus lopen.
  Wij zoeken ook altijd naar een waterval, groot of klein, bruin of blauw, altijd een mooi natuurverschijnsel. Een mooiste kiezen vind ik moeilijk ?

 2. Ilse

  Wat vond jij de mooiste die je ooit gezien hebt? Altijd leuk om zoiets dan op te zoeken ?
  Ik ben gestopt met roken sinds 4 maanden en dat gaat me verbazingwekkend goed af.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Wat goed zeg, gestopt met roken! Ik deed laatst een poging, maar was er zo ziek van…bovendien ga ik dan nog meer eten!Blijf volhouden zou ik zeggen! De mooiste waterval? In Kameroen zag ik een hele hoge, er was niemand…totdat we onze jeep uitstapten Een tijdje later waren er ineens kinderen, die onze hand beetpakten en ons over de stenen van een riviertje lootsten, dichterbij de waterval. Geen idee waar de kinderen ineens vandaan kwamen… weet niet hoe die waterval heet. Kameroen in 1996 was niet toeristisch, er waren eigenlijk helemaal geen toeristen. Heb je mijn verhaal KAMEROEN gelezen op mijn blog? Er ging toen zoveel mis dat de reisorganisatie stopte met dit land, na 2 maanden al. Verder zag ik een prachtige op Java, Malang?? en de Ouzoud watervallen in Marokko zijn erggg mooi. Oh ja die van de Blauwe Nijl in Ethiopië was ook schitterend!(ook op mijn blog te zien)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.