Reisverhaaltjes.nl

TERUG UIT HET PARADIJS

BERGEN OP MAURITIUS

Een paradijsje in de Indische Oceaan, dat is Mauritius zeker!

Het is wel een end vliegen en 10 dagen was erg kort, maar wat hebben we ontzettend genoten!

Ver weg van de Nederlandse kou, de regen en sneeuwbuien, lagen wij heerlijk met een boek onder de palmbomen in een temperatuur van rond de dertig graden! Getjilp van exotische gekleurde vogeltjes in de palmbomen en koerende tortelduifjes op het strand als achtergrond muziek. Het was er heerlijk rustig! Ons resort gelegen in de grote baai in het noorden van het eiland, gaf een prachtig uitzicht over zee en strand. In de verte zag je een enkel zeil of vissersbootje!

Op ons ligbed werden we bediend: een biertje, een exotisch drankje of een cafè latte. Hadden we het te warm, dan plonsten we even het zwembad in. Hadden we honger? Dan liepen we tien stappen en zaten we op het terras van het buitenrestaurant, met nog steeds hetzelfde paradijselijke uitzicht! Kan het nog mooier?

uitzicht vanaf ons ligbed

Uitzicht vanaf ons ligbed, voor ons en boven ons…

uitzicht vanaf ons ligbed boven ons op palmbomen

Nooit eerder zag ik Rob een heel (dik) boek uitlezen, zelf las ik bijna twee uit!

Maar we hebben niet alleen liggen luieren, want we wilden natuurlijk wel wat van het eiland zien. Mauritius is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. Het vliegveld ligt in het zuidoosten en wij verbleven in het noordwesten. Van zuid naar noord is ongeveer 1½ uur rijden. Met de rit van het vliegveld naar ons resort zagen we dus meteen al veel van het exotische eiland!

Mauritius heeft prachtige puntige bergen, het zijn dode vulkanen. Verder is het land enorm vruchtbaar, erg groen en heeft een schitterende tropische vegetatie. Er groeien werkelijk miljoenen palmbomen!!

Toen het eiland in de 16e eeuw door de Europeanen ontdekt werd, bestond het voor 98% uit tropisch regenwoud. Helaas is daar nu nog maar 2% van over. In het binnenland in het zuidwesten vind je dit tropisch woud!

We maakten in totaal drie excursies. Eentje naar het noordoosten, een door het binnenland naar het zuidwesten en we maakten een schitterende tocht langs de eilandjes in het zuidoosten, in een speedboot!

Deze laatste excursie was zelfs één van mijn mooiste dagen uit mijn leven! De heldere blauwe zee, het uitzicht, (de bergen op het vaste land), de muziek aan boord ( vrolijke disco muziek uit de beginjaren 80, zoals Hands Up, D-I-S-C-O, Boney M etc, de muziek paste bij het sfeertje), onze gezellige kapitein: een vrolijke jongeman van 25 jaar: looks like Eddy Murphy en acts like Eddy Murphy, de rum aan boord, ons gezelschap: vier Fransen en 4 Engelsen waar we ontzettend mee hebben gelachen, het zwemmen, het snorkelen, het koraalrif met de prachtige gekleurde vissen, de lunch op een eilandje met nog veel meer drank…Wat een prachtige dag was het!

foto vanaf eilandje op vaste land mauritius

Helaas kwam aan dit alles veel te snel een end…Vrijdagavond werden we per taxi naar het vliegveld gebracht. De vlucht van Mauritius naar Dubai duurde bijna 7 uur. In Dubai hadden we 1½ uur de tijd om van hal C naar A te komen. Dat bleek precies te kunnen. We liepen behoorlijk snel en moesten zelfs een klein traject met de metro afleggen. We deden er ruim een uur over….Wat is het vliegveld toch enorm groot in Dubai!

Als ik daar op het vliegveld ben, wil ik altijd maar wat graag even het vliegveld verlaten. Even de stad in. We hebben het er twee jaar geleden zo fijn gehad. Maar helaas, we moesten verder. Na nog een keer 7 uur vliegen landden we middenin een sneeuwbui op Schiphol, slechts 2 graden brrrt. Dan wil je toch meteen wel weer rechts omkeren, terug naar het paradijselijke Mauritius…

We maakten ruim 1100 foto’s samen en de komende tijd zal ik alles over dit schitterende eiland vertellen en veel meer foto’s laten zien!

Nu eerst wassen, boodschappen halen en morgen weer aan het werk…maar in gedachten zit ik nog op Mauritius!

Welk tropisch eiland vind jij het mooist ?

 

4 gedachtes aan “TERUG UIT HET PARADIJS

 1. Ineke

  wauw het was weer heerlijk vertoeven zeg, weertje in holland hé, veels te groot verschil, natuurlijk wil je meteen weer terug

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Het was fantastisch Ineke! 30 graden verschil is wel veel he. Nu weer fijn bij mijn huisdieren. Die mis ik snel. Had ik die niet, zou ik de wereld wel rond willen, zo mooi !

 2. Corrie

  Dit is toch wel een heel ander eiland aan waar ik mijn hart heb aan verpand en zou willen dat het er zo uit zag maar het is voor mij alleen te ver weg en ben benieuwd naar meer foto’s.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Bonaire is heel anders ja, Mauritius is erg groen, miljoenen palmbomen en zoveel soorten ook. De bergen zijn ook schitterend. Het is 14 uur vliegen exclusief de overstap in Dubai en dat is voor jou denk ik een probleem, dat overstappen… Heb je de pech dat je van hal C naar A moet lopen, zoals wij, dan moet je erg hard lopen om daar op tijd te zijn! Bonaire is ook meer dan 10 uur vliegen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.