Reisverhaaltjes.nl

TERUG UIT MAROKKO

ROB EN IK SAMEN ACHTER EEN CAPPUCCINO IN MAROKKO

3½ Uur vliegen en je staat in een compleet andere wereld ! Een prachtige wereld !

We hebben een rondreis gemaakt en 1500 km. gereden, langs de vier koningssteden Marrakech, Fes, Meknes en Rabat. Steden met prachtige sfeervolle stadsgedeeltes met indrukwekkende poorten, omringd door stadsmuren. Heerlijk om door de nauwe steegjes van de medina te slenteren, al die geuren en kleuren. Het leukst zijn de lokale markten ! De kruiden, de stalletjes met hoog opgestapelde torens van olijven en dadels, ik wist niet dat er zoveel soorten olijven zijn ! Je ziet er de vele eetstalletjes en slagerijtjes en af en toe volgeladen ezelskarren die onder luid geroep de hoek om komen zeilen. Je kunt met gemak verdwalen in de kronkelige steegjes waar geen einde aan lijkt te komen !

De bevolking is erg vriendelijk. Jammer genoeg willen ze niet graag gefotografeerd worden, maar door de drukte heb ik toch onopgemerkt heel veel mooie foto’s kunnen maken ! Je ziet overal zwerfkatten, maar wat mij meteen opviel is, dat ze overal gevoerd worden ! In de meeste landen worden zwerfdieren weggejaagd, in Marokko niet !

Heel verrassend is de prachtige natuur in Marokko. Dit had ik niet verwacht. Je ziet oa. ontzettend veel palmsoorten, olijfbomen, amandelbomen en sinaasappelbomen. Zelfs in deze tijd van het jaar bloeien er nog heel veel soorten bloemen. We hebben het getroffen met het weer. Hoewel het ’s avonds flink afkoelt, was het overdag vaak warm met een strakke blauwe hemel. Marokko is een land met veel contrasten en in het bijzonder wat het weer betreft….Zo kun je op sommige plaatsen in de ochtend skiën en in de middag zonnebaden ! Zomers kan de temperatuur oplopen tot wel 50 graden en de laagste temperatuur ooit gemeten is -32 graden in Ifrane. Dit stadje ligt in de Midden-Atlasgebergte en staat bekend als wintersportoord en heeft als bijnaam ‘ Klein Zwitserland’. Wij maakten er een koffie pauze en zaten heerlijk te genieten op een terras,van de warme zon !

Marokko wordt nog niet veel bezocht door toeristen. De meeste toeristen maken een stedentrip naar Marrakech. Erg jammer want wat mij betreft zijn de andere steden nog veel mooier ! Hier kom je weinig toeristen tegen en wordt je veel minder door verkopers belaagd !

We hebben in die 8 dagen ontzettend veel gezien, zoals bijvoorbeeld de grote Hassan II moskee en de blauwe stad in Casablanca, paleizen en mausoleums, de Romeinse stad Volubilis, de prachtige watervallen van Ouzaoud, andere moskeeën, gebedshuizen, de beroemde prachtige tuin van Yves Saint Laurent, het beroemde Djemaa-el-Fnaplein in Marrakech met de slangenbezweerders, dansers en muzikanten en een fantastische culturele dinnershow Fantasia Chez Ali bijgewoond en nog veel meer ! Ik ga er allemaal over schrijven ! Natuurlijk heb ik weer ontzettend veel foto’s gemaakt. Met name veel van het prachtige landschap ! Veel foto’s zal ik op mijn blog plaatsen, maar je kunt me natuurlijk ook op Instagram volgen, onder reisverhaaltjes !

Marokko is verrassend mooi en een dikke vette aanrader !

Ben jij wel eens in Marokko geweest ? Of zou je er wel graag eens naar toe willen ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.