Reisverhaaltjes.nl

TOP 10 PORTRETFOTO’S

portretfoto's

Het mag duidelijk zijn dat ik erg van fotograferen houd. Op Reisverhaaltjes staan inmiddels honderden foto’s. Waarschijnlijk meer dan 1000!

Op reis zie je mij dan ook altijd met mijn camera in mijn hand. Zelfs onderweg tijdens een lange bus of treinreis fotografeer ik er lustig op los. Sinds ik een Instagram account heb, maak ik nog meer foto’s!

Mensen fotograferen vind ik zelf erg mooi. Meestal maak ik eerst een praatje met iemand en vraag dan later of ik een foto van ze mag maken. Dat werkt het best! In sommige landen willen mensen niet graag op de foto. Met name in de modernere landen. In Marokko bijvoorbeeld. Ze willen waarschijnlijk niet op Facebook of op Instagram belanden. Ook islamitische vrouwen met een boerka/chador willen meestal niet op de foto. Meestal doe ik het dan wel stiekem, moet ik eerlijk zeggen. Soms worden ze boos wanneer ze het zien…

Betrapt!

vrouw met boerka

Deze  Maya vrouw wilde ook duidelijk niet op de foto(achteraf gezien) Meestal vraag ik het dus netjes, maar soms begrijpen ze me niet of ze geven niet duidelijk aan of het wel of niet mag. Soms komt het dan voor dat ik er toch per ongeluk een maak

vrouw met bananen

In steeds meer landen vragen mensen geld voor een foto. Heel soms doe ik dat, maar meestal niet. Dan maak ik ook geen foto Bij sommige stammen in Ethiopië wisten we vooraf al dat we voor het fotograferen moesten betalen. Deze mensen weten totaal niet wat je met die foto moet, maar weten heel goed dat het belangrijk voor ons is, dus geld oplevert. Voor zo’n foto betalen wij graag 25 cent toch? Maar leuk is het dan niet, want ze zaten allemaal aan me te trekken en te duwen. Ze werden zelfs boos als je geen foto van ze maakte. Maar wat zien ze er prachtig uit!

vrouw met baby van de mursi stam

Meestal willen militairen of politieagenten ook niet op de foto. Deze beide heren in Mexico maakten een uitzondering. Mexico is een zeer corrupt land. Agenten beboeten nog weleens mensen (toeristen meestal) en steken dan het geld in eigen zak. Tegenwoordig worden de agenten door militairen in de gaten gehouden! Deze heren stonden naast elkaar in een winkelstraat!

Kinderen willen meestal wel op de foto. Graag zelfs. Ze vinden het reuzeleuk om zichzelf terug te zien op de camera. Vooral de Afrikaanse kinderen, ze zijn bepaald niet verlegen!

drie afrikaanse jongetjes op de foto

In India wil ook bijna iedereen wel op de foto en het leuke daar is, dat men ook graag een foto van jou wil maken. Tenminste als ze in het bezit zijn van een mobieltje. Hoogstwaarschijnlijk sta ik dan ook wel ergens in India op iemand zijn of haar Instagram account…

Vandaag laat ik je tien mooie portretfoto’s zien. Ik heb de afgelopen jaren honderden portretfoto’s gemaakt. Het is dan ook moeilijk om een keuze te maken. Maar deze vind ik zelf wel erg mooi Komen ze:

10. Een jonge Hindoevrouw in een klein dorpje in India. Rob maakte een klein filmpje van haar. Vol ongeloof bekeek ze zichzelf terug op de camera. Dat had ze waarschijnlijk nog nooit gezien!

jonge vrouw met hoofddoek

9. Een prachtige vrouw in India

vrouw india met hoofddoek

8. Schattig meisje in Ethiopië (Dorze stam). Typisch Afrikaans zijn de vlechtjes in het haar en de vliegen op het gezicht (en de snottebellen)

meisje ethiopie

7. Een prachtig kereltje in Senegal

jongetje senegal

6. Van deze foto word ik altijd vrolijk. Deze jonge Ethiopische vrouw heeft een prachtige uitstraling!

jonge vrouw

5. Een mooie Afrikaanse vrouw. Ze is overigens de moeder van het jongetje op nr. 7

vrouw op het platteland

4. Een arme Tamil vrouw bedelt om wat geld in Sri Lanka

vrouw in sri lanka alleen gezicht op de foto

3. Kinderen in Ethiopië, hier word je vrolijk van!

drie kleine jochies van de ari stam

2. Zelf vind ik deze foto bijzonder mooi! (man in India)

man india met tulband

1. Een Brahmaanse priester in India. Ziet ‘ie’ er niet prachtig uit?

MAN INDIA

Bekijk ook mijn reeks MOOIE GEZICHTEN voor nog meer portretfoto’s! Je vindt ze in LANDEN

Fotografeer jij ook altijd mensen?

Welke foto vind jij het mooist?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.