Reisverhaaltjes.nl

TOP 8 LANDEN

Schotland

Vandaag ongelooflijke mooie foto’s! Helaas niet door mijzelf gemaakt…

Ze zijn gemaakt in landen die ik nog zó graag zou willen bezoeken. Landschappen die soms lijken, al zijn ze vanaf een andere planeet gemaakt! Ik ben dol op dit soort landschap!! Veel landen zijn zelfs niet eens zo ver van Nederland vandaan…

Komen ze:

1. Cappadocië. Het ligt in Turkije! Terwijl ik dit land driemaal bezocht heb, heb ik dit unieke gedeelte van het land nooit gezien. Het is een van de meest imponerende landschappen ter wereld. Extreme erosie zorgt voor allerlei vreemde vormen, waaronder de beroemde kegels!

cappadocië

Cappadocië

2. Jordanië en dan met name Wadi Rum. Dit is een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet in het zuidwesten van het land! Zó mooi!

Wadi Rum, Jordanië

Wadi Rum, Jordanië

Jordanië Wadi Rum

3. Tunesië, niet voor niets werd dit land gebruikt als filmlocatie voor Star Wars! Ik las in de krant dat het negatief reisadvies voor dit land is ingetrokken, goed nieuws! Ik bezocht Tunesië in 1986 maar heb (te) weinig van het land gezien…

Tunesië

tunesië

Tunesië

4. Zuid-Marokko. In 2015 bezochten we de vier Koningssteden in Marokko. Ik vond het een verrassend mooi land, maar zou nog graag een keer terug willen gaan naar het zuiden!

Marokko

woestijn marokko

5. Schotland, wat een prachtige natuur!! Die kleuren!! Te gek toch?

schotland

Schotland

De bovenste foto is ook in Schotland gemaakt!

6. IJsland. Het land van de vulkanen, watervallen, gletsjers, borrelende modderpoelen, spuitende geisers en het Noorderlicht! Wat een uniek land! Ik ben bang dat ik het land trouwens liever in de zomer zou willen bezoeken…

IJsland

IJsland

IJsland

7. De natuurparken in (west) Amerika: Yellowstone, Yosemite, Bryce Canyon, Grand Canyon, Death Valley, Zion, Arches… Ze zijn allemaal even mooi! Eigenlijk had ik me al die jaren van reizen nooit zo verdiept in Amerika. Omdat er voor mijn gevoel weinig cultuur is. Sinds ik op Instagram zit, valt het me op dat ik enorm van deze natuur gecharmeerd ben. Ik vind het zelfs misschien wel de mooiste plaatjes op Instagram! Schitterend!

Amerika

Amerika, Grand Canyon

Yellowstone

amerika

8. Namibië, nog zo’n prachtig land, wat een natuur. Uitgestrekte verlaten landschappen en er is veel wild te zien! Het land staat hoog op mijn bucketlist!!

Namibië

Namibië

namibië

Dit waren de 8 landen die ik qua landschap erg graag zou willen bezoeken. Ik hou enorm van woestijnachtig landschap met de rotsachtige bergen! Bovendien kun je in deze landen schitterende foto’s maken!!

Naast deze landen zou ik nog héél veel landen graag willen zien. Helaas zijn deze reizen ongelooflijk duur. Stip op nummer 1 staat voor mij een rondreis door PAPUA NIEUW GUINEA!!

Die (georganiseerde) rondreis van drie weken kost ongeveer  €10.000 PER PERSOON …. duhhhh

PNG is nog ongerept en onontdekt door toeristen. Er komen nog maar een handjevol toeristen! Het is een land met onaangetaste regenwouden, heel veel volksstammen (meer dan 1000), die geheel op eigen wijze leven en ze zien er prachtig uit! Een bezoek aan dit land neemt je terug in de tijd….

volk Papua Nieuw Guinea

Sommige regio’s zijn niet bepaald veilig voor toeristen trouwens, daarom zou ik liever voor een georganiseerde rondreis kiezen. Maar waar praat ik over….dit ligt ver boven ons budget. Maar een mens mag dromen toch?

Alle foto’s heb ik van het internet gehaald (gratis foto’s pixaby)

Heb jij landen bezocht uit mijn Top 8, of welke zou jij ook graag willen bezoeken?

 

 

 

8 gedachtes aan “TOP 8 LANDEN

 1. Yvonne

  Wow, inderdaad schitterende foto’s die je zo in het vliegtuig zouden doen springen! Ik weet dat Jenny van Ikreis.net naar Papoea Nieuw-Guinea is geweest, niet georganiseerd volgens mij… misschien zou je eens kunnen kijken / informeren hoe en wat. Schotland lijkt mij ook heel mooi, ik zag al een aantal keer zulke mooie foto’s van dit land!!

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ja waanzinnig he, die foto’s, de wereld is zo vreselijk mooi! Ja, ik lees weleens wat blogs van Janny. Ze is een echte Indonesië fan he. Die rondreis zag ik bij Djoser en je ziet dan ongelooflijk veel van het land, dat kun je als backpacker niet bereizen denk ik. Bovendien zijn er nogal wat onveilige gebieden. Zou het liever met een groep georganiseerd doen….maarr die prijs pffft dan mag je wel miljonair zijn? Ik zal haar blog eens lezen over PNG! Dankje voor je reactie!

 2. Gea

  Een rondreis in Californië is een absolute aanrader!! Zo veel variatie en zo veel moois te zien!!
  Ook de parken, echt fantastisch!!
  Het kost wat maar het zijn herinneringen die je nooit meer vergeet!!

 3. Reisfreaks

  Gaaf Margreet, een mooie selectie landschappen.Om bij weg te dromen…Bij ons staat West Papoea op nummer 1 🙂 Wat zou het gaaf zijn om een van de paradijsvogels te zien in het Arfakgebergte en de Baliemvallei met de prachtige inwoners….hopelijk komt deze droom volgend jaar uit.

  Heb jij al plannen voor volgend jaar Margreet?
  Jordanië kunnen we aanbevelen!

  Groetjes, Ilse

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ja echt Ilse, naar westpapua? Wat geweldig! Zou mooi zijn als jullie daar volgend jaar naartoe gaan! Deze 8 landen zijn ook idd. niet verkeerd. Wij hebben plannen voor januari, maar daar schrijf ik nog een blog over?? Dank voor je reactie Ilse van Reisfreaks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.