Reisverhaaltjes.nl

TOPOGRAFIE

kaart van de wereld op 2 handen

Herinner jij je ‘De Vakantieman’ nog ? Een vakantieprogramma op TV uit de jaren ’90, dat gepresenteerd werd door Frits Bom ! Je kent vast wel de kreten: Vakantieman, gezellig hè ? Maar ook: Vakantieman, ben ik al bruin ? Ik vond dit werkelijk een schitterend programma, láchen !!

Het leukste onderdeel vond ik ‘de kaart’! Frits Bom stond dan ergens in het buitenland, bijvoorbeeld aan de Costa Brava met vakantiegangers, en vroeg ze dan op een grote wereldkaart aan te wijzen, waar ze dachten dat ze zich op dat moment bevonden…..HILARISCH !! Na lang aarzelen werd dan rustig bijvoorbeeld Rusland aangewezen ! Sommige mensen gingen al 20 jaar lang ieder jaar naar Spanje en wisten het land niet op de kaart te vinden! Nu moet ik er wel bij vertellen dat dit een blinde kaart was…dus zonder de namen van de landen erbij… Maar er waren zelfs mensen bij die Nederland niet goed aanwezen!!

Onvoorstelbaar toch ? Het bleek toen echt dat de meeste Nederlanders geen enkele topografische kennis hadden!

Er zijn anno 2015, 195 landen op de wereld en heus ook ìk ken ze echt niet allemaal en zéker zou ik landen zoals Oezbekistan of Turkmenistan niet goed aanwijzen op een blinde kaart…

Vroeger op school vond ik aardrijkskunde een leuk vak en dan vooral Topografie. Behaalde ik op de meeste vakken maar magere cijfers, op Topografie had ik meestal een tien !

Hoe is het eigenlijk met jouw Topografische kennis gesteld ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.