Reisverhaaltjes.nl

TREINREIS

ROB HANGT UIT RAAM VAN TREIN

DAG 10

Vandaag gingen we een treinreis maken ! Dit zat niet in het programma, maar de meesten wilden dit graag, ik ook, want een treinreis in het buitenland vind ik altijd super leuk ! Dat kan natuurlijk ook niet anders als dochter van een spoorman !

Onze reisleider kon alleen kaartjes krijgen voor de tweede klas en als de plaatsen allemaal bezet waren moesten we staan…maar dat vonden we geen probleem, zolang we die treinreis maar gingen maken !

De rit van Nanu-Oya naar Bandarawela  maakten we, 85 km en die duurt ongeveer twee uur !

Om half drie arriveerden we op het station. De trein zou om drie uur aankomen, maar we hoorden op het station dat de trein een vertraging had van een half uur…nou ik had ook niks anders verwacht ! Vertraging van treinen in het buitenland, dat is normaal ! Misschien zeg je : dat is in Nederland ook zo…..daar heb ik niet veel ervaring mee, omdat ik weinig met de trein reis en wanneer ik wèl per trein reis, maak ik nooit vertraging mee. Misschien is dat meer in het westen van het land het geval ! Hieronder het station in Nanu-Oya

station Nanu-Oya in sri lanka

vertrek en aankomst bord

We hadden nu dus een uur de tijd om wat rond te kijken op het station. Anu, onze reisleider nam ons mee op pad….en dan moet ik zeggen : over het spoor !! Ja, in Sri Lanka is het heel normaal om over het spoor te lopen !

rob loopt over het spoor

Dat geldt ook voor de (zwerf)honden !

hond op spoor

We mochten even kijken in het seinhuisje !

seinhuisje

Mijn vader was vroeger treindienstleider bij de NS, dus ik vond dit natuurlijk heel erg leuk om te zien ! Hier in Sri Lanka is alles nog erg primitief…

de hendels voor de wissels

communicatie kabels

De kabels voor de communicatie…

Eenmaal weer op het station kwamen we een agent in functie tegen….en wij rookten net een sigaret en dat is verboden op het station….

In plaats van dat hij ons een boete gaf, of ons op zijn minst daar op attendeerde….vroeg hij of hij samen met mij op de foto mocht !!

ik samen met politieagent op foto

Grappig toch ?

Om 15.45 uur kwam dan eindelijk de trein en stapten we in. We zaten allemaal verspreid in verschillende wagons en de meesten moesten staan, ik ook. Maar dat was geen enkel probleem al moest je je wel goed vasthouden. Er zaten wel toeristen in de trein maar meer lokale mensen. We zaten op een hoogte van 2200 m. en zouden afdalen naar 600 m.

ik in de trein

foto uitzicht landschap

In dit gebied zie je overal de thee plantages !

De deuren en ramen zijn allemaal open in de treinen van Sri Lanka en het is heel normaal dat je dan buiten boord ‘hangt’. De treinen rijden ook maar zo’n 40 km. per uur, niet erg snel dus. Rob heeft twee uur bij de open deur gestaan en maakte ook af en toe wat foto’s.

gedeelte van onze trein te zien , hangend uit de trein genomen

Halverwege de treinreis kon ik eindelijk zitten, nu nog een plekje bij het raam…..

in de trein

uitzicht in de bergen

We zaten erg hoog, daar was het bewolkt en een stuk kouder ! Jammer genoeg deden mijn buren het raampje dicht. Anu zat tegenover mij en viel in slaap, hij lag bijna met zijn hoofd op de schouder van zijn buurman…

Eindelijk stapten mijn buren uit de trein en kon ik het raam weer open doen, maar we waren ook bijna op ons eindpunt beland.

Het was een schitterende treinreis een leuke ervaring ! Mooi groen landschap ! Zeker een aanrader, wanneer je in Sri Lanka bent !

In Bandarawela liepen we naar ons oud koloniaal Engels hotel, hier bleven we slechts een nacht.

Heb jij wel eens een treinreis gemaakt in het buitenland ? Of misschien ook in Sri Lanka ? Wat vond je ervan ?

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.