Reisverhaaltjes.nl

TWEE JAAR BLOGGEN

IK ACHTER DE PC, BEGIN COMPUTERTIJDPERK, JAAR 2000

Vandaag, 6 mei, blog ik alweer twee jaar! Twee jaar! En nog steeds vind ik het ontzettend leuk om te doen!

449 Verhalen heb ik inmiddels geschreven, waarvan er 270 over reizen gaan! Via het hoofdmenu in LANDEN  (of gebruik deze link) kun je al deze verhalen terugvinden. In ‘categorieën’ kun je de andere verhalen bij: DIEREN, PLANTEN, BLOEMEN, TUIN en OTHER THINGS vinden!

De foto hierboven is gemaakt in de beginjaren 2000, toen het computertijdperk (voor mij) zo’n beetje begon! Ik hield altijd al van schrijven. Hield al van jongs af aan dagboeken bij en later reisverslagen.

Hier zit ik in een reisverslag te schrijven in Fuerteventura, in de beginjaren negentig!

ik bezig met het schrijven van een reisverslag in Fuerteventura, in de beginjaren negentig!

Het eerste jaar schreef ik elke dag een blog op reisverhaaltjes. Lees ook mijn verhaal 1 JAAR BLOGGEN. Nu ik weer (bij de Thuiszorg) werk en sinds kort een eigen bedrijfje heb: www.gezelligsamendoen.nl heb ik geen tijd meer (helaas) om iedere dag een nieuw blog te schrijven. Meestal schrijf ik nu in de weekenden of ’s avonds! Onderwerpen heb ik echter nog steeds genoeg!

Er zijn een aantal mensen die al erg lang mijn blog trouw volgen en vaak reageren. Ik heb zelfs volgers die mij al vanaf dag 1 trouw volgen! Daar ben ik erg blij mee!

Veel volgers uit Nederland en zelfs België kreeg ik dankzij Instagram. Voor mij onbekende mensen die ik dus nooit ‘in het echie’ heb gezien, maar intussen een leuke band mee heb opgebouwd! Tijdens het reizen maak ik honderden foto’s, zelfs soms een paar duizend(!) Je ziet me dan ook zelden zonder camera in mijn hand… Ik ben dol op fotograferen van: landschappen, dieren, bloemen en planten maar ook maak ik veel portretfoto’s! Dit laatste kun je zien in de serie: MOOIE GEZICHTEN DEEL … Al mijn foto’s kun je op Instagram bekijken (op REISVERHAALTJES !)

Ik realiseer me dat mijn blog anders is dan die van andere reisbloggers. Ten eerste ben ik gemiddeld zo’n 20 jaar ouder en ten tweede reis ik niet als backpacker, zoals de meesten doen, maar het liefst georganiseerd. Het allerliefst zou ik individueel, dus samen met Rob en een lokale privégids een rondreis maken, maar dan betaal je helemaal de hoofdprijs! Ik hou wel van het gemak dat alles al geregeld is en je alleen maar hoeft ‘in te stappen’! Zoveel mogelijk van een land te zien en geen tijd verliest door het zoeken van een slaapplek en het regelen van vervoer van A naar B! Puur genieten dus! En toch veel vrijheid te hebben! Al begrijp ik best dat juist backpacken ook zijn charmes heeft!

Verder reizen wij eigenlijk nooit door Europa. Niet omdat Europa niet mooi is, maar Rob heeft ruim 12 jaar in Europa gewerkt en daar al ontzettend veel gezien. Zelf ben ik ook in de meeste landen van Europa wel geweest. Bovendien houden we beide niet zo van Europese stedentripjes! Gebouwen en winkelen zegt mij eigenlijk niks… Het liefst reizen we naar een land waar alles compleet anders is dan in Nederland of Europa. Het mooist vinden wij het continent Afrika! In de meeste Afrikaanse landen leven de mensen nog erg primitief, bezit men niks en toch lijken de Afrikanen altijd vrolijk! Landen in Afrika zijn ook heel verschillend!

Mijn mooiste reis op dit continent was Ethiopië en dan met name het zuiden, waar al die oeroude stammen nog heel primitief leven! De meest primitieve stam zag ik ruim 20 jaar geleden in Kameroen, toen we de Baka pygmeeën bezochten. Het was alsof we terug gingen naar het stenen tijdperk… Zuid-Afrika vond ik ook ontzettend mooi, heel divers. Een schitterende natuur en hier zag ik voor het eerst wilde dieren!

Wat ik bijna net zo mooi vind als reizen is: tuinieren! Mijn tuin is erg belangrijk voor mij! Het liefst stamp ik onze tuin helemaal vol met aparte tropische grote planten. Ik ben er dol op! Dit gaat veel verder dan alleen palmbomen en bananenbomen. Ik speur het hele internet af naar bijzondere planten! In Nederland komen (gelukkig) steeds meer tropische kwekerijen en op Facebook ben ik lid van vele besloten groepen voor exotenliefhebbers! Het houden van tropische planten is in Nederland heel goed mogelijk al moet je in de winter zeker de nodige maatregelingen nemen. Veel planten zijn niet winterhard en de exotische bollen moeten ook binnenshuis overwinteren. Ik schrijf dan ook veel blogs over onze tuin en aparte tropische planten! Wel grappig vind ik is mijn verhaal FOUTJE !

Wij reizen het meest in de wintermaanden en zomers ben ik in de ban van de tuin! Goed verdeeld dus!

Het afgelopen jaar kreeg ik een paar aanbiedingen van bedrijven en reisbureau’s om gastblogs te schrijven. Ondanks dat ik het superleuk vind, heb ik daar helaas bijna geen tijd voor. Ook mijn schrijfcursus heb ik inmiddels op moeten geven…. Schrijven is zo leuk en je leert enorm veel van zo’n cursus. Ik zou zo graag beter willen leren schrijven en ik hoop dan ook dat ik dit toch in de toekomst weer kan oppakken….

Superleuk vond ik het, toen ik benaderd werd door de redactie van de MARGRIET. Ze hadden mijn blog ontdekt en gelezen dat ik nogal een zomer liefhebber ben. Of ik met een verhaaltje plus foto’s in het tijdschrift wilde staan? Nou daar kon ik geen nee tegen zeggen! Hoe dat is geweest, kun je lezen in mijn artikel FOTOSHOOT VOOR DE MARGRIET (lachen!)

Het afgelopen jaar kreeg ik de meeste reacties op mijn persoonlijke verhalen. De verhalen in OTHER THINGS, met name dat ik in de Margriet kwam te staan, de hele verhuizing van vorig jaar maar ook is men altijd benieuwd wanneer ik terugkom van een reis!

Ik hoop dat ik voorlopig nog even door kan blijven schrijven en dat jullie me blijven volgen natuurlijk! Ik wil iedereen bedanken! Dat je de tijd hebt genomen om mijn blogs te lezen en voor alle reacties het afgelopen jaar!!

Heb jij ook een blog of zou je een blog willen hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *