Reisverhaaltjes.nl

ULUWATU TEMPEL

uluwatu tempel bali

Na het Pantai Pandawa strand reden we naar de hoge kliffen in Zuid-Bali. Hier bevindt zich de Uluwatu zeetempel!

Deze tempel is in de 10e eeuw gebouwd en ligt zo’n 80 meter boven zee. Deze tempel beschermt Bali tegen de kwade geesten!

uluwatu tempel Zuid-Bali

Om hier te komen, moet je wel eerst langs de apen zien te komen…. Deze makaken leven hier in groten getale en Kadek waarschuwde ons voor deze brutale en zelfs agressieve apen! Waarschijnlijk bleef hij daarom ook lekker op de parkeerplaats in zijn auto zitten!

De entree is 30.000 roepie, iets meer dan 2 euro. Je kunt bij de ingang een sarong krijgen, want het is verboden om hier met blote knieën rond te lopen!

Als snel zagen we de eerste apen. Één ervan liep met iemands mobiele telefoon…Kapotte telefoon inmiddels, ik zag de barsten in het scherm zitten. Wij hadden alles goed opgeborgen en ik hield stevig mijn camera vast. Ze zijn supersnel en voor dat je het weet ben je je zonnebril kwijt of …. Je teenslipper!

aap heeft een teenslipper afgepakt van een toerist

Hij had deze binnen de kortste keren vernield…

aap zit op het rubber van de teenslipper te kauwen

Ik denk dat hij het niet erg lekker vond!

We zagen bewakers staan met catapults, dat vond ik niet zo’n fijn gezicht. Ik weet niet waar ze mee schieten maar dat komt zeker hard aan, wanneer er een aap geraakt zou worden… We liepen maar snel verder!

Vanaf de kliffen heb je een spectaculair uitzicht over de zee en het opspattende water tegen de rotsen!

uluwatu tempel bali

uluwatu tempel bali

Je kunt zowel links als rechts vanaf de tempel over de paadjes lopen en genieten van het uitzicht

uluwatu tempel, de kliffen bali

uitzicht vanaf de kliffen, uluwatu tempel, bali

uitzicht vanaf de kliffen uluwatu tempel, bali

Prachtig hè?

Elke avond om 18.00 uur kun je hier de KECAK DANS bijwonen. Tijdens de zonsondergang. Een bijzondere dansvoorstelling op een bijzondere locatie!

Inmiddels was het een uur of drie in de middag en besloten we terug te gaan naar ons hotel. Dat was nog 1½ uur rijden. De dag was voor Kadek, onze chauffeur, sneu begonnen met die lekke band. Van ons kreeg hij 530.000 roepie en de reparatie en nieuwe band hadden hem 550.000 roepie gekost (een kleine 40 euro)

We hadden drie schitterende dagen met Kadek gehad en veel van Bali gezien! De laatste twee dagen op het eiland lagen we op het strand of bij het zwembad. Genoten nog van de warmte, want in Nederland was het koud! We kochten onze laatste souvenirs, die ik in een ander reisverhaaltje nog zal laten zien!

We hebben ontzettend genoten op Bali! Er is veel te zien. Ondanks dat er veel toerisme is vind ik de sfeer heerlijk op het eiland. ’s Avonds gezellig door de winkelstraten struinen en er zijn zoveel barretjes en restaurantjes, waar je overal heerlijk en goedkoop kunt eten!

Het Bumas resort in Sanur bleek een zeer goede keuze geweest. Het is een drie-sterrenhotel dus niet superluxe, maar het zijn grote kamers met een fijn groot balkon. Het is er heerlijk rustig en toch maar 50 meter vanaf de drukke hoofdstraat!

Ben jij ook op Bali geweest? Wat vond je ervan?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.