Reisverhaaltjes.nl

VAREN OP HET PICHOLA MEER

zonsondergang pichola meer udaipur

Na een lange dag vol bezienswaardigheden in de stad Udaipur, vertrokken we rond 16.45 uur nog met onze bus naar het Pichola meer, één van de drie meren rondom het stadje. We gingen nog een boottochtje maken, altijd leuk natuurlijk ! Het was slechts een minuut of 20 rijden.

Eenmaal bij het meer was het maar een klein stukje lopen naar de boot, maar Rob nam samen met een groepsgenoot voor de grap deze ‘taxi’ !

dromedaris

dromedaris met eigenaar

Rob op dromedaris

Ik kon de dieren maar nauwelijks bijhouden, moest gewoon rennen om een paar foto’s te maken ! ( ik kwam dus buiten adem bij de boot aan )

Op de boot kregen we allemaal zo’n leuk zwemvest aan, niet dus. Bij vertrek (en aankomst) moesten we hem even omhouden, anders kan de schipper een bekeuring krijgen. Op het meer mocht hij wel weer af.

rob en ik op de boot

Op dit meer waan je je werkelijk in Venetië ! Men zegt dan ook dat Udaipur de meest romantische stad is in India ! Nu was ik ooit, lang geleden in Venetië. Bijna 50 jaar geleden zelfs, ik was toen drie. Toch kan ik me daar nog wel iets van herinneren. Het heeft inderdaad veel weg van de Italiaanse stad op water, alleen hier geen gondels ! Kijk maar even mee..

langs de paleizen varen op het pichola meer

huizen aan het pichola meer

Aapjes zie je veel in India, ook hier ( even ingezoomd )

aapjes

kinderen in het meer aan het zwemmen

Zelfs de bruggetjes lijken op die in Venetië

brug zoals in Venetië

Op het midden van het meer Lake Palace, nu een hotel. De locatie waar onder andere gedeeltelijk de James Bond film ‘Octopussy’ werd opgenomen

lake palace

Varen langs paleizen en andere oude gebouwen !

udaipur vanaf de boot gezien

We bleven op het water totdat de zon onderging. Ik maakte er vele foto’s van !

zonsondergang, de kleuren op het water

zonsondergang op het water, vaart net een bootje langs

Het mooie hiervan is, dat elke foto anders is.

zonsondergang

Na de zonsondergang gingen wij weer aan wal. Het was een leuke afsluiting van de dag.  Met de bus reden we nog even door het gezellige stadje. Sommigen haalden een fles drank (voor een gezellig avondje) en er kon nog even gepind worden.

stadje udaipur vanuit de bus, terug naar hotel

Rond 8 uur waren we weer terug in het hotel. Snel douchen en uit eten. Ik at kip tandoori. Zo hee, wat pittig, heel anders dan je in Nederland eet ! De volgende dag verlieten we het prachtige Udaipur en reden naar onze volgende bestemming : Jodpur !

Waar heb jij je leukste boottocht gemaakt ?

 

2 gedachtes aan “VAREN OP HET PICHOLA MEER

  1. Yvonne

    Wat een grappige taxi inderdaad. 🙂 En dat met die zwemvesten… zo typisch India… om ze alleen bij vertrek en aankomst om te hoeven. Wij zijn daar niet het meer op geweest. Het kwam gek genoeg niet in ons op. Maar zo te zien hebben jullie je prima vermaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.