Reisverhaaltjes.nl

VERHUIZEN

FOTO VAN SNEEK

We hebben de knoop doorgehakt en gaan verhuizen ! We verlaten Oranjewoud ( Heerenveen ) en gaan naar een andere ‘stad’ ! Sommigen zullen bij het zien van de foto meteen weten waarnaar toe…Inderdaad het is de Waterpoort, dus we gaan naar SNEEK !!

Een hele beslissing toch wel. Ik zie het als een nieuwe start, een nieuw leven !

Ongeveer een jaar geleden kregen we te horen dat ons huis zou worden gesloopt. In eerste instantie waren we wel blij dat we een nieuwe woning zouden krijgen op hetzelfde plekje. We zouden dan wel het grootste gedeelte van de tuin kwijt gaan raken, maar dan nog zouden we een erg grote tuin overhouden. Het enige nadeel was dat we twee keer zouden moeten verhuizen en daar zag ik enorm tegen op. Je zit dan toch zo een half jaar in een wisselwoning met onuitgepakte dozen.

Een paar weken geleden zijn we in de tuin begonnen met het afbreken; de kas, de bar, overdekte zitjes enz. Dat deed me wel pijn….

Mede door de vele onzekerheden hier, begonnen we er samen aan te denken om misschien toch maar ergens anders te gaan wonen.

We hebben nl. nog steeds geen tekening van het nieuwe huis gezien…en Gemeente Heerenveen heeft de plannen voor de nieuwbouw zelfs nog niet eens goedgekeurd…Wèl werd ons verteld, dat het weer een ‘klein’ huis gaat worden en ik wilde juist zo graag iets ruimer wonen.

We schreven ons in bij de woningbouw voor een ander huis en wekenlang zaten we vol twijfels : terugkeren naar het nieuwe huis in Oranjewoud ? of verhuizen naar een grotere woning in Heerenveen ? of misschien naar Sneek ? Dat laatste begon me steeds meer te ‘trekken’ !

Sneek lijkt me een leuke stad, bovendien heeft Rob zijn werk daar en ik zit wat dichter bij mijn familie !

Twee keer reageerden we op een huis in Heerenveen. Het ene huis lieten we gaan nadat we het hadden bezichtigd en het andere huis ging net aan onze neus voorbij !

Vorige week reageerden we op een huis in Sneek en dat huis hebben we gekregen ! We hebben het van binnen bezichtigd en het geaccepteerd. We zagen ons daar wel wonen !

Het is een mooi huis met veel ruimte in een rustige omgeving. Helaas is de tuin niet erg groot…Maar we gaan er weer een (klein) tropisch paradijsje van maken ! Planten en stenen hebben we genoeg. Maar we kunnen lang niet alles meenemen….

Een aantal spullen zullen we te koop aanbieden zoals de jacuzzi, schommelstoel, bankjes enz

De eerste dagen nadat we getekend hadden voor het nieuwe (huur)huis had ik het wel even moeilijk als ik door onze tuin liep…Afstand doen van deze grote tuin, de rust hier, heb ik er wel goed aan gedaan ? Van alles ging er door mijn hoofd !

Nu ik wat meer aan het idee gewend ben, krijg ik wel zin om naar Sneek te gaan. We hebben inmiddels verhuisdozen gehaald en we zijn al druk aan het inpakken, uitzoeken en weggooien ! Rob heeft de garage al bijna leeg en we hebben al 6 vrachten naar de stort gebracht. Wat heeft een mens een rotzooi….dat merk je pas als je gaat verhuizen !

De sleutel van het nieuwe huis krijgen we begin mei, dus we hebben nog ruim de tijd om alles hier te doen. We mogen zelfs dit huis tot juli aanhouden om alles op te ruimen. Maar we hebben in korte tijd al behoorlijk veel gedaan !

Ik heb hier bijna tien jaar gewoond en totaal in Heerenveen ruim 30 jaar ! Ik ken in Sneek totaal de weg niet, dus dat moet straks wel wennen denk ik ! Het centrum is nog geen tien minuten fietsen, dat weet ik wel !

Vandaag hebben we een grote tafel gekocht met zes stoelen en ik zie me daar al aan zitten….bezig met mijn scrapbook en andere hobby’s of gezellig met vrienden/familie samen aan te eten ! Tot nu toe konden we dit alleen zomers in de tuin….maar daar hadden we meteen ook wel plaats voor 40 ‘man’ ! Heerlijk lijkt het me om nou eens veel ruimte in huis te hebben ! En in Nederland zit je toch meer in huis dan in de tuin…

Ja, ik begin er nu echt zin in te krijgen !!! ( behalve in de verhuizing zelf..)

Ken jij Sneek een beetje ? Vind jij Sneek een leuke plaats ?

Heb jij nog verhuistips ?

 

 

10 gedachtes aan “VERHUIZEN

 1. Marian

  Ja dat is wel even wennen, vooral als je er al zo lang hebt gewoond. Maar volgens jouw verhaal krijg je er ook wel wat meer, maar helaas ook minder voor terug. Je lijkt me een positief persoon en dan gaat het zeker lukken daar in het mooie Sneek. Een gezellige mooie plaats. Verhuizen is echt opruimen en weggooien en wikken en wegen. Wat een rotzooi heb je dan toch! Maar positief geluid is dat je weet wat je hebt en wat je niet wist dat je dat nog had en dan? Weg er mee. Margreet en man succes en sterkte, mar zorg goed voor je planten.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ik ben inderdaad wel positief ingesteld en blijf niet lang hangen in het verleden…niks is voor eeuwig en er komen altijd nieuwe fases in je leven ! We gaan weer een mooie tuin maken en met zoveel ruimte in huis kan ik straks mooi al onze souvenirs leuk neerzetten, heb daar nu al zin in ! Dingen weggooien vind ik soms wel moeilijk, maar denk dan :gebruik ik het ? Heb ik het nodig ? En dan ligt het al snel op de aanhanger…Dankje voor je reactie Marian !

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankje Anouk ! We zullen de gezellige avondjes wel missen met jou ! Ik hoop dat we weer zo’n goeie kapster terug vinden in Sneek…Maar we zien je eerst nog in april !

 2. Jolanda

  Sneek is een mooie stad. Gezellig winkelcentrum. Vooral zomers is het er erg gezellig.
  Veel succes met je verhuizing.

  Groetjes Jolanda

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankjewel Jolanda ! Ik heb al van diverse mensen gehoord ja, dat het er vooral zomers erg gezellig is ! Sneekweek is denk ik wel het bekendst ! Het winkelcentrum is ook veel mooier dan in Heerenveen ! We verhuizen precies in de gezelligste tijd !Ja, ik heb er wel zin in !

 3. Corrie

  Bekijk het als een nieuwe fase in jullie leven,natuurlijk is het moeilijk om dit plekje in Oranjewoud te verlaten maar jullie krijgen er iets moois voor terug,meer woon en hobby ruimte en dan wel een kleinere tuin maar daar kan je ook een tropisch sfeertje van maken,dat is jou wel toevertrouwd.
  Verhuizen is heel veel werk,maar weggooien wat je toch niet gebruikt is de oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.