Reisverhaaltjes.nl

VERKEERSCHAOS

kentekenplaat egypte

Vind jij het ook soms doodeng, dat verkeer in een grote stad in het buitenland ? Die drukte, dat getoeter en alles krioelt maar door elkaar….

in een taxi in Cairo

Een auto huren in Caïro ? ….dat zou ik maar niet doen !!!

Het verkeer in Caïro kun je als chaotisch betitelen. Als je niet gewend bent om in Caïro auto te rijden, dan moet je het huren van een auto echt uit je hoofd laten ! Allereerst is het verkeer zó druk, dat navigeren gewoon heel erg lastig wordt. Je bent zo druk bezig om op het overige verkeer te letten dat je absoluut geen tijd hebt om je ook nog te oriënteren. Verder wijkt de manier van autorijden duidelijk af van hoe wij het gewend zijn. Vijf breed over 3 baanswegen, kris-kras door elkaar, inhalen langs alle kanten en voorrang nemen omdat je het wilt hebben ! Dat is de manier zoals de diverse auto’s , motorfietsen en andere voertuigen zich door het verkeer manoeuvreren. De claxon wordt op allerlei manieren gebruikt : als je uit een straat komt om te laten weten dat je een andere straat opgaat ( en dus voorrang neemt ), om een medeweggebruiker te laten weten dat je naast deze zit en vooral om al toeterend in te halen , zowel links als langs rechts….’S avonds wordt de chaos nog groter, want het is vrij normaal om dan zonder verlichting te rijden. De lampen worden vooral gebruikt om mee te seinen. Richtingaanwijzers worden juist weer gebruikt ter vervanging van de normale dimlichten. Je hebt in het donker minimaal twee sets ogen nodig, om te zien wat er om je heen gebeurt in het verkeer !

verkeerschaos cairo

Ik rij al niet graag in Nederland, dus ik zal ook zeker geen auto huren in een grote buitenlandse stad…ik vind het dus soms al een beetje eng om in een taxi te zitten…maar aan de andere kant, zij zijn het gewend ! Nou vond ik het in Caïro niet echt eng, maar in sommige landen ,, pffft dan houd je je hart vast !….als je bijv. in de nacht door een bergpas rijdt en er is geen verlichting….en er ligt een grote steen midden op de weg…tja dan schrik je toch wel even, als de buschauffeur keihard om de rem trapt, of op het laatste nippertje uitwijkt !  In grote steden zoals Djakarta of Saigon heb je veel te maken met bromfietsen , maar ook veel zwerfdieren die plotseling oversteken… Trouwens nu ik het over oversteken heb……In Saigon bijv. heb je zulke brede straten, dat ik het doodeng vond om over te steken…het verkeer blijft maar gaan….

Vind jij het ook soms eng, die verkeerschaos in het buitenland ?

4 gedachtes aan “VERKEERSCHAOS

 1. Romkje

  Leuke blogs schrijf je Margreet!!

  En dit klinkt idd heel eng, dat verkeer.
  En al dat getoeter. Het lijkt me ook superbelangrijk te toeteren om te laten weten dat je naast iemand rijdt. 😉

  Groetjes, Romkje

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankje Romkje !! In Caïro toeteren werkelijk alle auto’s en je wordt van alle kanten ingehaald en iedereen neemt gewoon voorrang, best grappig, die chaos !

 2. Skiukje Velkers

  Hallo Margreet,

  Wat schrijf jij vol passie over je belevenissen op reis en over de natuur waarin je je begeeft! En dan die prachtige foto’s nog.
  Ik denk dat dit vele mensen aanspreekt die veel en graag reizen.
  Het is net een soort reisgids, waarin je ons meeneemt naar het betreffende land als onervaren toerist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.