Reisverhaaltjes.nl

VINGERS TUSSEN DE DEUR

VINGERS TUSSEN DE AUTODEUR

De zaterdagmiddag is meestal onze boodschappenmiddag, niet mijn favoriete bezigheid…

Toen wij terugkwamen uit Gambia werd de Albert Heijn, waar wij vlakbij wonen, opnieuw geopend. De winkel was twee weken gesloten geweest wegens een immens grote verbouwing. Onze oppas trof het dus niet…

De winkel is nu een keer zo groot. Tenminste, dat zei Rob, want zelf was ik er nog niet geweest!

Meestal gaan we eerst naar de Lidl en daarna soms nog even naar ‘Appie’. Gister zei Rob: kom we gaan ook nog even naar de AH, kun je zien hoe het geworden is. Zoals altijd was het daar enorm druk, maar Rob wurmde onze auto nog ergens tussen. Ik zit altijd met verbazing te kijken hoe gemakkelijk hij de auto parkeert. Ik zou het echt niet voorelkaar krijgen met deze auto…

Ik wurmde me heel voorzichtig uit de auto, zodat ik de auto naast ons niet beschadigde en sloeg de deur keihard dicht…

Auuuu… Ròòòòbbb, mijn vingers zitten tussen de deur! Ròòòbb doe die deur open…

”De deur is open”, zei hij

”Ik krijg hem niet open en mijn vingerssss zitten er tussen”, riep ik

Ik probeerde het nog eens en toen lukte het wel. Geschrokken keek ik naar mijn gehavende hand. Op mijn ringvinger zat aan beide kanten een diepe gleuf en een andere vinger bloedde. Het werd al snel blauw…

Er ging van alles door mijn hoofd: gebroken, scheurtje, oh nee hè niet naar de dokterswacht toch?

Rob riep maar dat ik de vingers goed moest bewegen en hij pakte een winkelwagentje. Ging ‘ie’ nou gewoon boodschappen halen? Terwijl ik zwaar gewond was?

Met mijn andere hand ondersteunde ik mijn hand die in de kreukels lag en volgde hem de winkel in.

”Ik moet ijs hebben! IJs tegen de zwelling!

”Dat hebben ze hier niet!” zei Rob

”Tuurlijk wel!” Dan zoeken ze het maar, dacht ik. Er zijn toch diepvriezers in een supermarkt?

Midden in de winkel zag ik iemand in een ‘hokje’ zitten achter een computer. Een man in pak en een lange jongeman stonden ernaast. Ahaa, belangrijke AH heren, dacht ik

”Hebben jullie ijs voor mij, ik heb mijn vingers tussen de autodeur gekregen”!

Even keken ze een moment naar mijn vingers, mijn pijnlijke uitdrukking op mijn gezicht en de jongeman stoof weg..

”Kom maar”, hoorde ik hem zeggen’

Ik kon hem nauwelijks bijbenen. (zwak door het bloedverlies) Onderweg griste hij een stapel rode geblokte theedoeken inclusief een handdoek uit een schap. Haalde het uit de verpakking en rende naar de diepvriesafdeling.

Onderweg kwamen we Rob tegen, die al boodschapjes in zijn kar had…

”Dat is mijn man….”

”Hoi ‘man’…

De AH jongeman bracht me snel naar het gezellige koffiehoekje en bood me een stoel en koffie aan. Inmiddels had ik een zak ijsklontjes gekregen plus een rode theedoek. Ik hield het om mijn gewonde hand heen. Kun je tegenwoordig ook al ijsklontjes kopen dacht ik? Wat leven we toch in een geweldige wereld…

”Moet ik iemand bellen… een dokter, ambulance?”

”Neee, laat me hier maar even zitten. Je mag wel weer weggaan” zei ik toen hij maar sneu naar me bleef kijken. ”Ik breng de theedoek straks wel terug!”

Inmiddels stonden er een paar nieuwsgierige mensen bij het koffiehoekje die naar me stonden te kijken, zich afvragend wat er met mij aan de hand was…

Na een minuut of 10 vond ik dat mijn hand wel genoeg gekoeld was. Rob mikte de zak ijsklontjes weer in de diepvries en ik bracht de theedoek terug. Ik bood mijn excuses aan voor al dat bloed dat op de theedoek zat… (nou ja, een beetje bloed)  (nou ja, ik dacht: misschien zit er bloed op de theedoek)  (ik zag geen bloed op de theedoek…) Maar dat kon toch?

Inmiddels had Rob de boodschappen in de kar en ik volgde hem naar de kassa.

Ik keek nog even snel om me heen. Gòh, wat is de winkel groot geworden…

Nu heb ik eigenlijk nòg niks van de nieuwe winkel gezien. Maar ik weet nu wel waar de ijsklontjes liggen!

Nu een dag later gaat het heel goed met mijn vingers. Dankzij het ijs zijn de vingers niet blauw of gezwollen. Ik heb mazzel gehad!

Ook met mijn arm gaat het steeds beter. De zalf Fucidin werkt heel goed. Dit is een antibioticum zalf voor op de huid. Het bestrijdt bacteriën. Sinds afgelopen donderdag smeert Rob dit drie keer per dag op mijn ontstoken muggenbult. Telkens wordt de ontsteking nu kleiner. Vrijdagmiddag belde de co-asstistent nog op. Ze had nog geen uitslag van het kweekje maar wilde wel even weten hoe het met me ging!

Ik las nog eens op internet dat juist in Gambia veel malaria voorkomt. Ik vind het nog steeds dom dat ik geen malariatabletten mee op reis had genomen. Lees ook het verhaal SOUVENIR UIT GAMBIA

Heb jij ook altijd van die domme ongelukjes?

 

 

 

2 gedachtes aan “VINGERS TUSSEN DE DEUR

 1. Karine Van den Heuvel

  Oh jeetje Margreet, dat moet pijnlijk zijn geweest. Dit doet mij even terugdenken aan het weekend daarvoor. Toen kreeg ik telefoon van onze zoon …die heeft ook wel eens domme ongelukjes en was al als kind telkens de pechvogel. Is die in groep en moet er één iemand van de groep wat tegenkomen, zeg er maar donder op dat hij het is. Wat was er gebeurd ? Hij was met zijn voetbalploegje (een ‘café-voetbalploeg zoals wij dat hier noemen dwz trainen nooit, enkel een match in het weekend en voor de rest veel aan de toog hangen) op weekend in Utrecht. De zaterdagavond gingen ze naar een match in jullie 1e klasse kijken en zondag zouden ze dan zelf een match spelen tegen een soortgelijk ploegje Nederlanders. En daar liep het fout…in een kopduel om de bal (Thomas is verdediger) brak hij zijn neus. Bloedend als een rund verliet hij het veld en hij werd naar een EHBO post gebracht. Aangezien de zwelling al volledig voltrokken was, kon men daar nog weinig voor hem betekenen. Maandag hier naar het ziekenhuis voor verdere diagnose en dinsdag terug in daghospitaal en is hij geopereerd. Dan kreeg hij een gips op zijn neus en liep hij een hele week met een ‘T’ op zijn smoel ???. Wel grappig als je Thomas heet hé ??Ter verduidelijking : het verticale beentje dus over de neus, het horizontale beentje ‘plakte’ op zijn voorhoofd. Snap je ? Man man wat een gezicht… Kon ook niet gaan werken want kreeg geen veiligheidsbril op zijn neus gezet natuurlijk en ook geen helm. Nu afgelopen maandag is de gips eraf gegaan. Aan de kant waar de breuk zat is het nog wat dikker. Dat kan nog een half jaar duren en komt door de aanmaak van extra kalk. Dat breekt zich vanzelf weer af na enige maanden. Enfin, dat hebben we dan alweer gehad.?
  Wees voorzichtig Margreet !
  Groetjes Karine

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Hoop ik hebben jullie hem niet teveel geplaagd?? Ik ben dus niet de enige die altijd ongelukjes heeft. Maar een gebroken neus lijkt me erg pijnlijk! Tja met voetbal kunnen deze dingen gebeuren enne wist je dat ik ook 6 jaar gevoetbald heb? En ja hoor, tijdens een duel kreeg ik een duw van mijn tegenstander… Gevolg: mijn kruisbanden finaal afgescheurd en ik moest geopereerd worden! Ik lag bijna 2 weken in het ziekenhuis en was totaal een jaar uit de running. Leuk he, voetbal? Hoop dat je zoon weer een mooie neus krijgt Karine en er geen last van overhoudt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.