Reisverhaaltjes.nl

VISITE EN MIJN HOBBY’S

SCRAPBOOKEN MET SEMMY OP DE TAFEL

Familie en vrienden komen nu gezellig op visite, want die willen nu eindelijk weleens zien hoe en waar wij wonen. Dat betekent dat ik wat vaker naar Albert Heijn loop om mijn favoriete cakejes van chocolade met kokos te kopen. Want ze moeten natuurlijk wel wat lekkers bij de koffie. Niet erg bevorderlijk voor mijn lijn….

Ik heb trouwens de uitslagen van Lifelines binnen. Ik heb overgewicht. Hoe zou dat nou kunnen ? Ik ben zo’n 7 kilo te zwaar en mijn middel moet ook zo’n 7 centimeter slinken. Hoewel ik erg veel snoep en te zwaar ben, was mijn bloeddruk, bloedsuiker en cholesterol allemaal goed gelukkig.

uitslagen lifelines

Ik baal ontzettend dat ik zo zwaar ben. Ik heb zoveel kleding en de helft pas ik niet. Toch doe ik de kleding niet weg, want ik denk altijd : ik val wel weer af en dan pas ik het weer. Komt jou dit ook bekend voor ?

Ik ben de laatste jaren zo’n ‘slappe hap’ . Ik hou niks meer vol.. Ja, 1 of 2 dagen en dan zit ik mezelf alweer vol te proppen.. Ik heb gewoon steeds ‘honger’, omdat ik teveel suikers eet. Ik weet precies hoe het anders moet, ik doe het alleen tot dusver steeds niet. Eten is echt een verslaving voor mij..

Toen het zo warm was heb ik een paar nieuwe zomerjurkjes gekocht. Wat jurkjes die meer bij mijn leeftijd passen. Jurkjes met een kort mouwtje, zodat mijn blubberarmen wat minder opvallen ( hoop ik ) en de rok net boven mijn knieën. Het viel mezelf op dat ik wel akelige witte benen heb zeg. Die mogen nodig weleens in de zon. Vroeger kon ik uren in de zon liggen bakken, maar ik kan er echt niet meer tegen. Toch ook een teken dat ik ouder word denk ik, maar ook vertoon ik mij liever niet meer in een bikini..

De jurkjes heb ik ook gekocht voor onze reis naar India. Je mag daar niet te bloot gekleed lopen. Ik pas mij altijd netjes aan. Aan de kledingvoorschriften van een ander land, een andere cultuur.

We vertrekken over zes weken naar India en hebben nu de reis volledig betaald. Ik begin er nu wel erg zin in te krijgen !

Wat was het vreselijk warm hè ? We maakten ’s avonds wanneer het wat afgekoelt was, wat verdere wandelingen met de hond. Het voelde alsof ik op vakantie was in een andere provincie.  De hele omgeving is nog onbekend terrein voor mij en ik moet zeggen dat ik het hier erg mooi vind. Toch denk ik af en toe nog wel aan Oranjewoud. We wonen hier nu alweer ruim twee maanden en ik ben al aardig gewend. Maar als ik foto’s zie van onze tuin in Oranjewoud doet het me nog steeds pijn…

Vorige week heb ik even nieuwe boeken bij de bieb gehaald. Ik moest op routeplanner kijken hoe ik daar moest komen. Ik was een paar weken geleden al bij de bieb geweest, maar die had ik toen meer bij toeval gevonden !

Terug naar huis fietste ik even langs de Action en Zeeman voor wat scrapspulletjes. Bij een sigarenwinkeltje kocht ik een pakje sigaretten ( nog zo’n verslaving ) en kocht er een kraslot bij. Won ik zomaar 15 euro !! Ik win nooit wat !

Ik had al weken zin in SCRAPBOOKING en ik heb het eindelijk vorige week weer opgepakt.

Ik loop meer dan een jaar achter met foto’s inplakken ! Ik was gebleven bij ons familieweekend op Terschelling vorig jaar in mei ! Ik zie dat ik toen ook veel te zwaar was en ik weet nog dat ik voor de reis naar Sri Lanka in september 10 kilo was afgevallen…Helaas zitten die kilo’s nu dus allemaal er weer aan..

scrapbook familieweekend op terschelling

Semmie vond het trouwens helemaal geweldig, de hele tafel vol met leuke speeldingetjes..

semmie op tafel tussen mijn scrapbookspullen

Al snel lag er van alles op de grond !

Ze is al flink gegroeid. Vreselijk ondeugend is ze, razendsnel en sloopt hier alles. Vandaar dat we vorige week een grote krabpaal hebben besteld. Een tot aan het plafond ! Deze is vanochtend bezorgd en Rob kan hem vanavond in elkaar zetten. Ik kan niet wachten. Ze zal dit wel super vinden. Ik hoop dat ze nu van onze spullen afblijft : de gordijnen, vitrages, nieuwe stoel, het bankstel, de bloempotten en de planten…

Naast scrapbooken en lezen heb ik ook mijn CURSUS VERHALEN SCHRIJVEN weer opgepakt. Ik ben nu al bijna een jaar bezig en nog maar bij hoofdstuk 7. Gelukkig mag ik er twee jaar over doen. Ik heb tot nu toe 1 acht en 5 x een 7½ behaald. Het huiswerk wordt steeds meer en moeilijker, maar het is een hele leuke cursus !

Het afgelopen weekend zijn we ook bezig geweest in de tuin. We hebben nog een bloembak erbij gemaakt en wat andere veranderingen. Daarover meer in een ander verhaal.

Vorige week heb ik nog zaad besteld. Oa. van een tomatenboom ! Prachtig groot blad heeft deze. Het zaad zal vandaag of morgen wel bezorgd worden. Ik heb natuurlijk geen kas meer, maar zet de potjes wel boven in de vensterbank neer. Eigenlijk is het wel een beetje te laat in het seizoen om te gaan zaaien..

Verder ben ik vorige week ook nog even naar de kringloop geweest om lepeltjes te kopen. Ik zag in Senegal prachtige schilderijen en die wil ik graag namaken…Ik verklap niet teveel, liever gezegd : niks… Zodra ik een schilderij af heb, zal ik je foto’s ervan laten zien !

Het zit nu al meer dan een jaar in mijn hoofd, om dit te maken. Ik ben er nog steeds niet aan toe gekomen…Ik heb gewoon teveel hobby’s, teveel dingen vind ik leuk om te doen !

Je zal misschien denken, werk je niet ? Al die hobby’s ?

Nee, ik ben werkzoekende…Solliciteren, dat doe ik vaak. Ik krijg helaas alleen maar afwijzingen. Niemand zit schijnbaar nog op een 50 plusser te wachten ! Ik zou graag een leuke baan willen, weer collega’s hebben, maar het valt niet mee tegenwoordig om werk te krijgen. Waarschijnlijk pak ik binnenkort mijn vrijwilligerswerk weer op !

Wat is jouw grootste hobby ?

 

4 gedachtes aan “VISITE EN MIJN HOBBY’S

 1. marian

  Verschillende dingen komen me bekend voor en vooral “de lijn”. Wat een leuk vooruitzicht toch: India. Eerst daar maar op focussen. Ik focus me eerst op de bruiloft van onze zoon over 21/2 week. Ben ook een frutselaarster. Heb een taart van doosjes gemaakt met in elk doosje een trouwspeech en een klein bijbehorend cadeautje. Elke dag mogen ze een doosje openmaken. Dan maak ik altijd fotoreisboeken van de vakantie.de laatste uiteraard van Sri Lanka. Had 4000 foto’s re dan is het moeilijk een keuze te maken, maar hij is wel weer mooi geworden. Ik vermaak me wel.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Wat een ontzettend leuk idee, die taart met doosje met inhoud. Zoiets gooi je nooit weg, een leuke en blijvende herinnering ! Ben ik dus niet de enige die altijd van alles aan het doen is..en die 4000 vakantiefoto’s komen me ook erg bekend voor ! Alleen het fotograferen al vind ik schitterend tijdens een vakantie, heb ik nu al zin in ! Schijnt dat India erg foto-geniek is !

 2. Ineke Beers

  Wat is het leuk hé om te knutselen, Ik ben bezig met een schilderij van hele mooie servetten, van een super leuk servet een slapende kitten op een dekenkist, hij is nog lang niet klaar omdat wij ook een andere hobby hebben nl een Hobbykwekerij, wij (mijn man en ik) kweken bijzondere vaste en eenjarige planten ,maar ook vergeten groenten, zo leuk.
  Ben altijd bij iedereen die op vakantie gaat aan het vragen neem eens bijzondere zaden mee en dat lukt aardig moet ik zeggen, ik heb bij jouw ook een vraag neer gelegd over bijzondere zaden je zult het wel lezen.
  Ga zo door Margreet ik vindt dit heel gezellig zúlke leuke verhalen, het is een heel leuk idee,we gaan mee op reis naar…..? en die gekke poezen beesten, lief allemaal!!!!

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankjewel Ineke ! Wat leuk zo’n eigen hobbykas. Helaas heb ik zelf geen kas meer en ook geen ruimte meer. Met de verhuizing heb ik het restant zaad weggegooid, maar ik ga volgend jaar wel weer wat zaaien, want het is zo leuk werk. Ik zet de potjes dan wel in de vensterbank . Ik heb je mail gelezen en die zal ik ook even beantwoorden. Succes met kweken !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.