Reisverhaaltjes.nl

VISMARKT IN NEGOMBO

vismarkt in negombo

DAG 3

Na een nacht in het vliegtuig, hebben we heerlijk in ons hotelbedje geslapen, van 21.00 uur tot 6  ! Rob maakte een lekker bakje ( Nederlandse ) koffie en we gingen op ons terrasje zitten. Hoe fijn is dat ! Uit je bed en meteen buiten zitten ! Héérlijk ! Om half 7 werden we gebeld…de wake up call, maar dat is bij ons nooit nodig, we zijn altijd vroege vogels !

Onze koffers konden weer dicht en bij de deur gezet worden, die werden naar de bus gebracht. Wij zochten het restaurant op voor het ontbijt ! Heerlijke sapjes, fruit en diverse soorten broodjes, maar ook warme maaltijden…In Sri Lanka eten ze rustig soep bij het ontbijt of bonen in tomatensaus. Ik had me voorgenomen om veel fruit te eten, géén toetjes, géén broodjes en vooral weinig te eten…De afgelopen jaren ben ik heel wat kilootjes aangekomen door al die vakanties met al dat lekkere eten ! Tijdens de hele reis, zag ik onze medereizigers borden vol opscheppen, maar ik hield me goed aan mijn voornemens. Ik kreeg regelmatig te horen : ‘ is dat alles, wat je eet ‘ ? Alle maaltijden tijdens de reis waren trouwens in buffetvorm en de keuze was enorm. Bij het avondeten waren er heerlijke curries, behoorlijk pittig trouwens !

Na het ontbijt, vertrokken we om 8 uur en begonnen we met onze rondreis ! Joehoe ! Met mijn camera stevig vastgehouden zat ik in de bus ( om vooral maar niks te missen )….die camera heb ik overigens  ruim twee weken in mijn handen gehad, dat ding heeft het zwaar gehad….zweet, een tropische regenbui, hitte, zand en flinke overuren gemaakt…

Het was slechts een half uurtje rijden naar Negombo, waar we stopten voor een bezoek aan de lokale vismarkt. Leuk, een vismarkt, stinkie stinkie ! ( Ik vind alles leuk ) Deze vismarkt is de één na de grootste van Sri Lanka ! ( er zijn zo’n 3000 vissersbootjes in Negombo )

Toen we de bus uitstapten kwam de stank ons al tegemoet…op het strand liggen verschillende soorten vissen te drogen !

vismarkt, op het strand ligt vis te drogen, enorme stank

Inktvissen…

inktvissen die liggen te drogen

De staarten van pijlstaartroggen…zou dat lekker zijn ??

staarten van pijlstaartroggen

Het was bloedheet en zwerfhonden kropen onder zeil om een beetje schaduw te hebben, niet dat dat veel uitmaakt..

zwerfhond zoekt schaduw onder zeil op het strand

Een eindje verderop was de visafslag. Daar een enorme drukte. De dagelijkse vangst wordt verkocht aan handelaren en lokale bewoners. Getsie, zie je die slijmerige handjes ?

de vis wordt verkocht aan handelaren en lokale bewoners

Foto’s maken was geen enkel probleem, de mensen waren allemaal even aardig, nieuwsgierig naar ons en in voor een praatje ! Deze meneer liet ons even de gevaarlijke en giftige stekel zien v/d pijlstaartrog. Deze rog heeft twee van deze stekels en ze kunnen wel 13 cm. lang worden. De stekels staan in verbinding met gifklieren !

stekel v/d pijlstaartrog

Ondanks de stank vind ik het altijd leuk om een vismarkt te bezoeken, in elk land zie je weer andere soorten vis ! Wèl een bloederig tafereeltje….

vis wordt gesneden

langwerpige soorten vis

mooie gekleurde vissen

 

rode vis

Aan het einde van de vismarkt was nog een groente & fruit markt, maar we kregen een tropische regenbui op onze kop, dus het was rennen naar de bus ! We hadden op deze derde dag een lange afstand te rijden, 190 km. naar ons tweede hotel in Anuradhapura. Maar onderweg stopten we eerst voor een koffiepauze, later de lunch en ’s middags bezochten we de prachtige tempel van Mihintale. Daarover meer in het volgende reisverhaal !

2 gedachtes aan “VISMARKT IN NEGOMBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.