Reisverhaaltjes.nl

VISUM INDIA

KAART INDIA

Vandaag over drie weken zijn we rond dit tijdstip op Schiphol. Het werd dan afgelopen week ook hoognodig tijd om dat visum eens te gaan regelen !

Een tijdje geleden heb ik een artikel geschreven over de drie verschillende manieren hoe je aan een visum voor India komt.

In het kort zijn het deze drie mogelijkheden :

 1. Je kunt een e-visum online aanvragen
 2. Je kunt naar een Visa Application Centre in Den Haag, Rotterdam of Amsterdam
 3. Je kunt het laten verzorgen door een tussenpersoon (  visumvoor.com ) Houdt dan wel rekening met extra bemiddelingskosten !

 

Een e-visum online aanvragen leek ons ver weg het gemakkelijkst, want bij de tweede moet je je gegevens ( paspoort, foto etc ) naar een Application Centre brengen èn weer ophalen en wanneer je het visum wilt laten verzorgen door een tussenpersoon, bijvoorbeeld de ANWB, dan moet je alsnog naar een Application Centre om een irisscan en vingerafdrukken te laten maken.

Afgelopen maandag na het avondeten gingen wij aan de slag om de visumaanvraag in te vullen. We gebruikten de link  https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html  die wij van onze reisorganisatie hadden gekregen.

Het was even schrikken, want het vragenformulier is namelijk in het Engels ! Nu spreken wij beide wel een beetje Engels, maar dat is niet meer dan wat huis-tuin en keuken Engels. Best lastig dus. Bovendien wordt er het hemd van je lijf gevraagd…

Naast alle paspoort-en adresgegevens moet je de namen van je ouders invullen en waar die geboren zijn. Je moet je beroep invullen en zelfs het adres. De landen invullen waar je de afgelopen 10 jaar bent geweest en alle plaatsen invullen die je in India gaat bezoeken enz enz

Lastig is, dat je een pasfoto moet laten maken die moet voldoen aan speciale afmetingen. Het moet namelijk een vierkante kleurenpasfoto zijn van 5×5 cm, minimaal 350×350 pixels in een JPEG bestand.

De pasfoto’s kun je bij een fotograaf laten maken. Vermeld dan even dat het om een visumaanvraag voor India is, dan weten zij dat wel ! Thuis scanden we de foto’s in op de computer. Toen was het nog even zaak om ze te verkleinen naar het juiste formaat. Ik verklein foto’s altijd via Paint.

Het paspoort moet ook gescand worden. Dit bestand moet een PDF formaat zijn en tussen de 10KB en 300KB zijn…

Onze scan van het paspoort had een JPEG formaat en was 32,8 MB….uhhhhhh hoe verander je dit naar KB’s ??

Heb je 1 fout in de aanvraag of je pasfoto/paspoort niet in het juiste formaat of bestand, dan heb je misschien een probleem. Het kan namelijk een rede tot afwijzing van het visum zijn en misschien kom je het land dan niet binnen.

In uiterste staat van concentratie zaten Rob en ik maandagavond achter de computer en ik kan je zeggen dat ons humeur er niet beter op werd nadat er uren verstreken en het allemaal maar niet lukte.

Naast lastige vragen lukte het uploaden van de foto niet op het aanvraagformulier en Rob zijn pc liep vast zodat alle ingevulde gegevens weer verloren gingen. Toen het bijna 23.00 uur was, bedtijd dus, besloten we de pc uit te doen en de volgende avond alles maar weer opnieuw te doen. Ons humeur was inmiddels tot een dieptepunt gedaald !

Dinsdag zocht ik op mijn tablet of er misschien nog andere sites zijn, waar je een visum kunt aanvragen. Zo kwam ik op VISUMPLUS uit. Een aanvraag in het Nederlands !!

Via contact belde ik even op om te vragen, hoe dat precies zit met dat paspoort formaat/bestand.

Ik kreeg het heerlijke nieuws dat we moesten het formulier maar invullen, de pasfoto en paspoort uploaden en zij controleren wel of het goed is en veranderden het wel in het juiste formaat als we het fout hadden gedaan !

Dinsdagavond kropen we dus weer opnieuw achter onze pc en toen was de aanvraag in een poep en een scheet ingevuld. We hadden het inmiddels al zo vaak ingevuld dat we het bijna blindelings konden bij wijze van spreken !

Gister ontvingen we het e-visum al in onze e-mail. Dus binnen twee dagen klaar !! Dit e-visum moet je uitprinten en meenemen op reis. Voor de zekerheid hebben we de hele aanvraag ook uitgeprint, het bewijs van betaling en we nemen nog pasfoto’s mee !

Bij aankomst op het vliegveld in Delhi zullen dan nog onze vingerafdrukken en een irisscan worden afgenomen !

Een e-visum kun je alleen gebruiken op 16 vliegvelden in India, dus niet op alle vliegvelden. Controleer dit dus even goed !

Het visum is 30 dagen geldig na aankomst in India, je kunt dit niet verlengen ! We hebben het visum 3½ week van te voren aangevraagd en we mogen het land nu tussen 25 augustus en 28 september betreden. Dus het tijdstip van de aanvraag moet je ook even in de gaten houden, niet te vroeg en niet te laat.

Ga jij binnenkort ook naar India ? Dan kun je de aanvraag doen bij VISUMPLUS.NL. Het visum kost 99,95 € per persoon. Wel een paar tientjes duurder, maar het gemak is me dat zeker waard.

Later zag ik dat je je visum ook kunt regelen bij https://visumvoor.com/india-e-tourist/ Op deze site kun je ook veilig en gemakkelijk (in het Nederlands) je visum aanvragen ! En nog ruim tien euro goedkoper ook ! Heb je een visum nodig voor India, gebruik dan bovenstaande link !

Wanneer je het e-visum in je mailbox ontvangt, gebruik dan de link op het e-visum om je status te checken !

Voor mij is het nu binnenkort tijd om de koffers van zolder te gaan halen en te bedenken wat ik allemaal mee ga nemen qua kleding en zo. Als de koffers eenmaal in het zicht staan begint het te ‘kriebelen’ en kan de echte voorpret beginnen !

We maken een rondreis door de provincie Rajasthan, noordwest India en bezoeken de volgende plaatsen :

Delhi, Agra, Ranthambore National Parc, Pushkar, Jojowar, Udaipur, Jodhpur en Jaipur !

Ben jij al eens in India geweest en hoe zijn jouw ervaringen met het aanvragen van een visum ?

 

 

 

 

 

 

 

6 gedachtes aan “VISUM INDIA

 1. Piet van der Laan

  Hallo,
  Zelf ben ik 2 keer eerder in India geweest. Dat was in 1984 en 1989. Ik zou niet eens meer weten hoe ik het visum heb aangevraagd in die tijd. Dus je tips in je bloed zijn voor mij van harte welkom. Veel plezier in India!!

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankjewel Piet ! Ik kan me voorstellen dat je dat inderdaad niet meer weet ! Dat is al lang geleden, er zal nu best wel het eea veranderd zijn in India. Intussen zullen ze wat meer toeristen gewend zijn…Ik neem aan dat je het er mooi vond, anders was je er waarschijnlijk geen tweede keer naar toe gegaan ! Ik hoor zo vaak verhalen dat of je houdt van India of je haat India. Ik ben erg benieuwd naar dit land !

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Dankjewel Jeroen voor de aanvulling en link! Wij waren ruim een jaar geleden in India. Het kan best dat het intussen weer veranderd en gemakkelijker is geworden. Wij hebben geen problemen gehad en gelukkig gaat het tegenwoordig allemaal wat makkelijker om naar het prachtige India te reizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.