Reisverhaaltjes.nl

VLIEGEN MET DE A380

A 380  VLIEGTUIG V/D EMIRATEN

Daar staat hij dan, de A380 v/d Emiraten, wat een enorm groot vliegtuig ! Afgelopen winter, zagen we hem nog van afstand op Schiphol aankomen en iedereen ging voor het raam staan kijken…nu vlogen we naar Dubai in dit toestel !

Het is het grootste passagierstoestel ter wereld, er kunnen maximaal 853 passagiers in en het heeft twee verdiepingen. Even wat feitjes op een rij : Het toestel is 73 m. lang, heeft een spanwijdte van 80 m. en een hoogte van 24.10 m. Zonder vracht, passagiers en brandstof weegt het 275 ton….

A380

Dagelijks vliegt Emirates met de A380 van Amsterdam naar Dubai. De Emiraten hebben 57 van deze toestellen en 83 zijn er in bestelling !

Afgelopen winter waren we op vakantie in Dubai , maar helaas kwamen we aan op het noodvliegveld Al Maktoum. Dit keer kwamen we wel aan op DXB airport van Dubai, maar we kwamen aan met minstens twee uur vertraging en moesten meteen door naar ons ander toestel en zagen niks van het enorme vliegveld. De DXB is het drukste vliegveld ter wereld, met zo’n 70 miljoen reizigers per jaar ! Op Discovery kijken we vaak naar de serie die over dit vliegveld gaat, dat heb je vast wel eens gezien !

Van Schiphol naar Dubai is 6 uur vliegen. Je zit erg comfortabel in de A380, veel beenruimte en de stoelen zijn lekker ruim. In de Business Class kun je je stoel verstellen naar een bed van 1.98 m. lang en de stoel is voorzien van een massagesysteem !! Doe maar luxe !

We kregen twee uitstekende maaltijden aan boord en alle drankjes zijn gratis, ook de alcohol ! Verder zijn er 2000 video-en audiokanalen en videogames, er zijn zelfs live televisiekanalen voor breaking news en sportwedstrijden, dus je hoeft je niet te vervelen. Bovendien is er gratis WIFI !

De stewardessen zien er ook erg leuk uit…aan één kant gesluierd !

aan boord van de A380

Wij konden hélemáál ruim zitten, want op de stoel naast ons kwam niemand te zitten. Van Dubai naar Colombo zaten we beide aan het gangpad, maar ook op de drie stoelen naast ons zat niemand, dus gingen wij daar zitten…ik zit altijd graag bij het raam ! Het was nog vier uur vliegen naar Sri Lanka. Op de terugreis hadden we 2½ uur de tijd om op Dubai airport over te stappen, dat lijkt veel, maar toen we het vliegtuig uitstapten werden we per bus naar hal B gebracht…we zaten zeker 10 minuten in de bus. In hal B moesten we een stuk lopen en verder met een soort metro werden we naar hal A gebracht ! Daar aangekomen moesten we nog een eind lopen naar onze gate…zó groot is dat vliegveld ! Van Dubai naar Amsterdam vlogen we opnieuw in de A380.

A380

Heb jij al eens met een A380 gevlogen ? Wat vond je ervan ?

 

2 gedachtes aan “VLIEGEN MET DE A380

  1. Astrid Bourgonje

    Nee, nog nooit mee gevlogen! Wel in Dubai geweest. Hoe vonden jullie het? Het was mij veel te warm en ik houd niet van shoppen en dan ben je daar gauw uitgekeken. Zal ik je toevoegen aan Wereldvrouwen? Daar staan heel veel verhaaltjes van geëmigreerde Nederlandse vrouwen

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Wij vonden Dubai verrassend mooi !! We zijn in de winter geweest ( vorig jaar ) en dan is de temperatuur er heerlijk ! We zijn ook in Abu Dhabi, Oman en Sjarjah geweest. Ik heb er veel over geschreven op deze site. Zie Dubai, woestijnracen, OMAN en ABU DHABI, wat we er allemaal gezien en gedaan hebben ! Wij houden ook niet van winkelen hoor !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.