Reisverhaaltjes.nl

VRIENDELIJKE REUZEN

staart walvis

Jaarlijks tussen juni en oktober kun je talloze bultrugwalvissen spotten voor de kust van Ecuador. Zo’n 2000 walvissen brengen hier hun jongen ter wereld ! Vanuit het kustplaatje Puerto Lopez ( niet ver van Guayaquil ), kun je een tour boeken naar Isla de la Plata, ook wel klein Galapagos genoemd. Op dit vogeleiland tref je jan-van-genten, albatrossen, fregatvogels, maar ook zeeleeuwen en schildpadden ! Het is ongeveer 1½ uur varen vanaf de kust ! Onderweg er naar toe kun je bultruggen spotten !!

Deze boottocht zat bij onze rondreis inbegrepen. Na nog geen half uur varen werden er al walvissen gesignaleerd en de boot voer er naar toe..Allereerst zagen we van afstand een staart en een vin boven het water uitsteken. De kapitein legde de boot stil en de bultruggen kwamen zèlf naar de boot toe….net alsof ze ons even gedag wilden zeggen ! Het waren er twee, een moeder met jong ! De afstand was nog maar slechts een meter of drie…..echt onbeschrijfelijk wat er dan door je heen gaat….Je ziet het wel eens op TV in een natuurdocumentaire, maar als je ze in het echt van een paar meter afstand ziet, zie je pas hoe gigantisch groot ze zijn ! Het volwassen exemplaar werd geschat op 15 m. lang !!

bultrug

bultrug staart uit water

Het leek alsof de bultruggen er zelf ook plezier in hadden, want we kregen een mooi schouwspel te zien. Ze sprongen bijna volledig uit het water en met een enorme plons kwamen ze dan weer in zee terecht. Dit herhaalde zich keer op keer, wat fantastisch om te zien !

bultrug die uit het water springt

Daarna kwamen ze terug naar de boot en lieten ze zich van alle kanten bewonderen…en sloegen met hun grote borstvinnen op het water ! Dit te zien… en mee te maken…het was spectaculair !! Één v/d hoogtepunten v/d rondreis door Ecuador….!!

Heb jij wel eens walvissen gespot ?

 

4 gedachtes aan “VRIENDELIJKE REUZEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.