Reisverhaaltjes.nl

VROLIJKE EN NIEUWSGIERIGE AFRIKANEN

DORPJE IN ETHIOPIE

Het lijkt wel alsof Afrikanen altijd vrolijk zijn! In veel Afrikaanse landen bezit men bijna niks, zoals Ethiopië bijvoorbeeld. Zelden zag ik zoveel armoede in een Afrikaans land. In een volgend reisverhaal zal ik eens foto’s laten zien hoe de mensen daar wonen, zo triest. Bijna iedereen loopt rond in kapotte vieze kleding en over lopen gesproken: iedereen loopt er! Auto’s of brommers kom je nauwelijks tegen in dit land. In de vroege ochtenduren zie je veel mensen met een jerrycan op de weg om water te halen. Ze moeten uren lopen! Kinderen zijn uren onderweg naar school, als ze al naar school gaan… Ik denk dat de saamhorigheid groot is onder de Afrikanen, iedereen zit in hetzelfde schuitje en familie is erg belangrijk!

kinderen in Ethiopië

Het leuke van Afrika vind ik dat de mensen er altijd zo vrolijk zijn, maar ook zo nieuwsgierig zijn. In Ethiopië komen nog erg weinig toeristen en dikwijls stond het hele dorp om ons heen als we ergens even stopten. Niet eens omdat ze iets wilden verkopen, nee gewoon puur uit nieuwsgierigheid!

De kinderen in Afrika zoeken heel snel contact en pakken vaak je hand beet om deze vervolgens niet en het liefst nooit meer los te laten. Zo aandoenlijk! Kinderen met vieze zweterige handjes die vechten om jouw hand. Volgens mij maak je dat alleen in Afrika mee!

Rob hand in hand met Afrikaanse kinderen

ik omringd door kinderen die meelopen terug naar de boot

kinderen aan de hand

Ze willen ook graag op de foto. Ze liggen in een deuk wanneer ze zichzelf terug zien op de camera!

afrikaanse kinderen poseren voor de camera

kindere die zichzelf op de camera bekijken

Wanneer wij de bus in en uitstapten werden we dikwijls omringd en aangegaapt, al kwamen we van een andere planeet!

DORPJE ETHIOPIE

onze bus is omringd met nieuwsgierige afrikanen

onze bus is omringd door nieuwsgierige Afrikanen

onze bus is omringd door nieuwsgierige Afrikanen

hele dorp om ons heen, Ethiopië

Soms stopten we ergens voor een (plas)pauze in the middle of nowhere en dan ineens stonden er kinderen om ons heen. Vaak vroegen we ons dan af, waar die zo snel vandaan kwamen!

nieuwsgierige kinderen, Ethiopië

In de dorpjes liepen hordes kinderen achter ons aan

kinderen in Ethiopië

 

Soms vroegen ze ons e-mail adres, want sommige scholen hadden één computer! Zo nu en dan krijgen we nog weleens een mailtje van kinderen uit Ethiopië. Ze eindigen hun mail meestal met veel liefde voor ons èn onze hele familie! Ze vragen ook niet alleen hoe het met ons is, nee, ze vragen hoe het met onze hele familie is! Zo zie je maar weer hoe belangrijk familie voor hen is!

kinderen vragen om ons e-mail adres, Ethiopië

Toen we een lekke band kregen liep het hele dorp uit om te kijken

Een lekke band en het hele dorp staat te kijken

Onze reisleidster liet vakantiefoto’s zien op haar tablet, onder andere foto’s met sneeuw. Dat hadden ze nog nooit op een foto gezien!

Onze reisleidster laat foto's van sneeuw zien op haar tablet

Ik heb al vaak geschreven dat ik dol op het Afrikaanse continent ben, Rob ook! Niet alleen vanwege de natuur, maar zeker ook vanwege de vrolijke en nieuwsgierige bevolking!

Hou jij ook van Afrika?

2 gedachtes aan “VROLIJKE EN NIEUWSGIERIGE AFRIKANEN

 1. Ineke

  Ja inderdaad. De bevolking is erg arm. Een vriend van ons ging daar heen met kleding en andere spullen voor het huis
  . Netje sinasappels hadden ze nog nooit gezien. Natuurlijk uitgedeeld. Ja wij zijn enorm rijk hoor maar ook vaak ondankbaar. Daar vindt je niet.
  Ik had je en tijdje niet gesproken omdat we het druk hadden met het verhuizen van mn moeder naar een verzorghuis. Alles is gelukkig nu weer rustig bij haar en onze tuin maakt nu ook stappen. Hobbykwekerij is natuurlijk gestopt de kas is afgelopen week weggehaald. 30 oktober wordt er een tuinhuis geplaatst. Dan hebben wij ook eindelijk rust..gr. ineke

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Wij leven in grote luxe vergeleke met hun. Morgen zal ik laten zien hoe men woont, dan schrik je…
   Het is heerlijk weer op het moment he, idd om lekker in de tuin bezig te zijn. Ik zit overigens lekker in de zon met een mooi boek? Ik ben echt benieuwd hoe jullie tuin straks gaat worden… Jullie hebben een fijne tijd gehad net jullie Hobbykwekerij, maar het was altijd een hele drukte, dat wil ik wel geloven. Nu heerlijk rustigere tijden. Bedankt voor je reactie Ineke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.