Reisverhaaltjes.nl

WEER THUIS

foto aap sri lanka

We zijn weer thuis en wat hebben we het mooi gehad ! Sri Lanka is een schitterend land, prachtige natuur en wat een aardige mensen daar !

We hebben een rondreis gemaakt van 1400 km. en ontzettend veel gezien. Vele tempels bezocht, een treinreis gemaakt, theeplantages bezocht, jeepsafari’s gemaakt en veel wilde olifanten gespot en nog veel en veel meer…

De natuur is super mooi en ik heb weer tientallen bloemen gezien die ik nog nooit eerder zag !

Sri Lanka is relatief rustig vergeleken met andere Aziatische landen ( 21 miljoen inwoners ) en het toerisme komt pas sinds een paar jaar op gang.

De laatste 4 dagen hadden we een strandhotel en langs de hele kust van Sri Lanka is de schade van de tsunami nog duidelijk te zien…de meeste kapotte huizen staan er nog en overal zie je graven langs het strand….40.000 mensen kwamen om…wat een tragedie heeft zich afgespeeld in Azië ! We bezochten het kleine tsunami-museum, ik ga er nog een artikel over schrijven binnenkort !

We hebben weer ontzettend veel foto’s gemaakt en veel leuke souvenirs gekocht !

Nu eerst bijkomen…wassen…boodschappen halen….èn…..jawel…naar de dokterswacht….ik ben thuisgekomen met oorontsteking, beide oren….Ik had eigenlijk niet terug mogen vliegen…

 

8 gedachtes aan “WEER THUIS

 1. Gea

  Welkom thuis Margreet en Rob,
  wat fijn om te lezen dat jullie zo’n mooie vakantie hebben gehad!
  ben benieuwd naar de verhalen en foto’s!
  sterkte met je oor ontsteking! xxx

 2. corrie

  Jullie hebben dus weer een prachtige reis gemaakt en ik ben benieuwd naar de verhalen en foto,s.
  Minder leuk de oorontsteking je hebt in het vliegtuig best veel pijn gehad,liefs Ma.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Het was weer prachtig Corrie !! Ontzettend veel foto’s gemaakt en vanaf morgen, dagelijks de verhalen ! Ik had idd. tijdens de terugvlucht veel pijn. Ik heb oordruppels bij de dokterswacht gekregen en ik hoop dat het nu snel over is….

 3. Astrid Bourgonje

  Het is al ruim 25 jaar geleden dat wij er waren. Ik heb heel veel met lokale mensen gesproken en ik ben daar geschokt geweest over de mannen die er kwamen om sex te zoeken met kleine jongetjes ……
  En ook veel voornamelijk Duitse vrouwen die daar een jonge jongen als partner hadden…..
  Er was een Nederlandse man, die voor zijn ex vriendje een hostel had geopend. Er was ook een kamer voor hem, hij verbleef daar een groot gedeelte van het jaar.
  Zijn ex was getrouwd en woonde er ook met zijn vrouw en gezin. Allen verzorgden de zieke Nederlander die het gekocht had voor hen. Ik vroeg de eigenaar wat zijn moeder zei als hij met geld thuis kwam op zijn 8e jaar……Niets zei hij, ze zei alleen dat hij nog meer moest halen waar dat vandaan kwam…….
  Hij nam de man niets kwalijk. Het was een manier om het gezin te helpen geld te verdienen. Na de opstand, waarbij veel dorpsgenoten omkwamen en met hun hoofden op palen gezet, in het dorp stonden, was er niets meer te eten. Veel mannen waren dood en de kinderen waren blij met een maaltijd per dag. De dag na het verhaal gingen we naar het strand en er stormden honderden kinderen op ons af….Bonbon, bonbon riepen ze…..ik was er helemaal ziek van. Want nu begreep ik hoe het kon gaan zoals het ging met de man met wie ik gesproken had. Eerst een snoepje dan de rest…….walgelijk.

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Het is dus al 25 jaar geleden, dat jullie in Sri Lanka waren…Het land heeft veel ellende gekend, jarenlang in oorlog en dus veel armoede. Een vreselijk verhaal wat je schrijft…helaas kom je zulke dingen (te vaak ) tegen in landen waar veel armoede heerst ! Gelukkig is er nu vrede in Sri Lanka, er is veel veranderd in die 25 jaar ! Zoals ik al eerder schreef vond ik de armoede erg meevallen. Ik heb nauwelijks bedelaars gezien en de mensen zijn er ontzettend vriendelijk ! Je zou eigenlijk nog eens terug moeten gaan !

   1. Astrid Bourgonje

    Dat moeten we misschien doen Margreet. Ik vond de mensen ook heel aardig. Heb lang contact gehouden met veeñ mensen. Maar zoals ik zei , na de tsunami was dat ineens over. We hebben de eigenaren van het hostel meegenomen op een boottocht langs de rivier die lang hun huis liep. Ik moest er toestemming voor vragen aan de baas van de boot. Heb er nog foto’s van. Ze waren de eerste lokalen die meegingen. Al hun buren stonden op hun steigers te zwaaien en te lachen. Ze maakten een ware triomftocht.

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

     Ja de mensen zijn er geweldig ! Wat leuk dat jullie ze meegenomen hebben ! 40.000 mensen zijn omgekomen in Sri Lanka bij de tsunami, dus dat zou best kunnen dat ze omgekomen zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.