Reisverhaaltjes.nl

WOESTIJN RACEN

welkomsbord in sjarjah

Op een klein uurtje rijden vanaf Dubai, zit je in Sjarjah ! Sjarjah is één v/d 7 emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. De 7 emiraten hebben allemaal verschillende kleuren woestijnzand….we reden eerst door de ‘zwarte woestijn’  en in Sjarjah is de woestijn rood gekleurd ! We gingen naar Sjarjah voor een avontuurlijke woestijnrace in een 4WD Landrover.

Onze chauffeur, een 30-jarige jongeman met pretoogjes, had er zin in !….en terecht, wat een leuke baan, elke dag in die woestijn rond te scheuren….dat zouden wel meer mannen ( of vrouwen ) willen doen !

onze chauffeur

Allereerst werd er lucht uit de banden gehaald…en rond half 5 vertrokken we de woestijn in….en scheuren kon hij …we vlogen over hoge duinen, diepe afgronden….super !! Ik klikte maar wat foto’s met 1 hand…met de andere hand hield ik me vast, want je werd alle kanten op geslingerd !

Dikwijls spatte het zand over de auto heen, het was kicken !! We maakten 2x een fotostop, ook om de prachtige zonsondergang te zien ! Tijdens die stop, zag Rob dat we een lekke band hadden….ja dat krijg je ervan….

lekke band

De rode woestijn !

rode woestijn

rode woestijn

Zonsondergang !

zonsondergang

zonsondergang

Na 1½ uur crossen, stopten we in een bedoeïnenkamp, midden in de woestijn ! Het was inmiddels wel frisjes geworden, nu de zon onder was…In het kamp stond eten voor ons klaar ! We kregen als voorafje, lekkere Arabische hapjes, in deeg gebakken.

arabische hapjes in het bedoeienkamp

Er was zelfs bier verkrijgbaar, Heineken nog wel….bijzonder, want in Dubai bijna nergens te krijgen…dit was dan ook Rob zijn eerste biertje in deze vakantie ! Tijdens het eten kregen we een show te zien…een soort derwisj dans, hierbij draait een man met een lange wijde rok voortdurend rondjes…wel een kwartier lang…het is een fascinerend gezicht ! Na zijn optreden haalde hij jonge vrouwen uit het publiek, die het ook mochten proberen…..80 jaar geleden, toen ik nog jong en ‘slank was’, werd ik ook dikwijls uit het publiek gehaald…..nu niet meer ( gelukkig ! ouder worden heeft soms zijn voordelen dus…) Na de derwisj dans kregen we uiteraard ook nog een buikdanseres te zien…altijd leuk om te zien, helemaal voor de mannen natuurlijk ! Ik doe het ze niet na….ook 80 jaar geleden niet ! Een jongen Nederlandse vrouw werd uit het publiek gehaald en mocht het ook even proberen….ze kreeg een daverend applaus, want ze was nog beter dan de buikdanseres…oeps !

Als hoofdgerecht kregen we geiten-en schapenvlees en couscous, typisch Arabisch eten, moet je wel van houden..

Het was een superleuke trip en zeker aan te raden ! Bij de meeste hotels in Dubai is deze excursie wel te boeken ! Heb je ervaring met quad rijden ? Die kun je ook in de woestijn huren en zelf rijden !

 

 

 

 

 

2 gedachtes aan “WOESTIJN RACEN

    1. Margreet Pruis Bericht auteur

      Hoi Yanna, wij hebben deze excursie geboekt bij ons hotel, maar je kunt dit bij elk hotel wel boeken ! Sjarjah is niet ver van Dubai, het was super mooi,ik had dit niet willen missen !Veel plezier !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.