Reisverhaaltjes.nl

YS WATERVAL

YS WATERVAL OP JAMAICA

Naast de DUNN’S RIVER WATERVAL is er nòg een waterval op Jamaica. Deze wordt minder bezocht, omdat de waterval op een afgelegen locatie bevindt.

De eigenaar v/d grond kocht dit gebied, omdat hij een stuk grond wilde bezitten met een rivier erop ( THE BLACK RIVER ). Hij wist niet dat hij door deze koop, ook een waterval erbij had gekocht…hij is door de waterval steenrijk geworden ( entree toeristen )…wat een mazzel !

De YS Falls heeft een hoogte van 36 m., verdeeld over 7 plateaus. Hierin kun je lekker badderen. Rond de waterval bevinden zich prachtige tuinen.

de ys waterval

Via houten trappen kun je ook langs de waterval naar boven lopen. Halverwege kun je aan een touw slingerend het water in plonsen ! Tuurlijk wilden wij ‘oudjes’ ook wel even Tarzan en Jane zijn……NO PROBLEM !

Het lijkt simpel en dat is het ook wel….alleen je voelt je hele gewicht in je armen….en dat is véél gewicht …

 

rob in water

Verder natuurlijk even lekker gezwommen en genieten v/d prachtige omgeving ! Je kunt zelfs met luchtbanden de waterval afglijden en er is ook een zipline, die zo’n 12 m. boven de waterval hangt !

Prachtige tuinen en veel  mooie bloemen..

mooie bloemen

prachtige tuinen rondom

Bij aankomst, trouwens nog even tussen haakjes… eerst de toilet ( hier boven op foto ) bezocht…Toen we ’s morgens vanaf ons hotel vertrokken, moest ik na een half uurtje rijden nodig plassen…Ik vroeg Joan , onze gids of we al snel in de gelegenheid waren op naar een WC te kunnen…’ nee, zei ze, nog láng niet….of ja, hiér in de bosjes’ ! Overal liepen mensen rond, dus dit was geen optie….Na een tijdje, voorbij het dorp, liet Joan toch het busje stoppen en mocht ik even snel de bosjes in. Er was nog een jonge vrouw die ook hoognodig moest. Zij de ene kant op…ik de andere kant…

Ik zakte tot mijn enkels in de plantjes en takjes en dacht bij me zelf ‘hoop ik zitten hier geen slangen’ !  Afijn, ik mijn broek naar beneden, verstand op nul…….maar het ging niét….helemaal geblokkeerd ! Te lang opgehouden….er stond een busje op me te wachten…en ik zag dat die andere vrouw al klaar was en weer richting bus ging….en dan nog de slangen en ander kruipend spul in mijn hoofd….nee, het wou niét ! Dus het busje maar weer in…De mannen die naast mij in het busje zaten, lieten hun camera’s zien en zeiden : ‘ Ja hoor, alles staat erop ‘! ‘ Nu nog even op You Tube zetten…..’ ! Verry funny, guys !, maar ik moest nòg een uur zitten knijpen…

Wil je nog meer lezen over het prachtige Jamaica, gebruik dan de links in deze tekst !

Heb jij wel eens een waterval bezocht ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.