Reisverhaaltjes.nl

ZEEAQUARIUM IN DUBAI

haai in dubai zeeaquarium

Wij vonden Dubai verrassend mooi ! Er is daar zoveel te zien en zoveel te doen ! Één van de bezienswaardigheden die je zeker niet moet overslaan wat mij betreft is het zeeaquarium !

In het grootste winkelcentrum ter wereld; de Dubai Mall bevindt zich het grootste zeeaquarium ter wereld ! Wanneer je in het overdekte winkelcentrum loopt zie je het aquarium al gedeeltelijk, maar leuker is om een ticket te kopen zodat je door de ‘haaientunnel’ kunt lopen en de Underwater Zoo kunt bezoeken !

Ook kun je een ticket kopen om zèlf in het aquarium te duiken ( gecertificeerde duikers ) òf in een kooi haaien voeren en je kunt zelfs in een glasbodemboot in het aquarium varen !!

Het aquarium bevat 10 miljoen liter water en er zwemmen 33.000 zeedieren rond, waaronder 400 haaien !

zeeaquarium dubai

Het basisaquarium is 51 m. lang, 20 m. breed en 11 m. diep ! De dikte van het glas is 75 cm ! Naast de haaien zie je veel roggen en reuzenbaars zwemmen en nog zo’n 85 andere vissoorten ! Super mooi om te zien !

In het bijhorende Underwater Zoo zie je tientallen aquaria met duizenden vissen, maar ook andere dieren zoals otters, pinguïns en enorme grote krokodillen. De Underwater Zoo is te vinden op de tweede verdieping. Als je kaartjes koopt voor de Underwater Zoo dan zit daar automatisch entree tot de haaientunnel bij. Hierbij loop je door een tunnel die dwars door het aquarium gaat. Waardoor je de haaien en de roggen om je heen ziet zwemmen !

tropische vis

De kwallen vond ik erg mooi !

kwal in aquarium

De enorme krokodillen vond ik erg bijzonder, de levende …maar ook deze opgezette…

opgezette krokodil rob heeft zijn hoofd tussen de kaken

Je kunt er rustig een paar uur voor uittrekken !

Ben jij al eens in Dubai geweest ? Heb je ook dit zeeaquarium bezocht ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.