Reisverhaaltjes.nl

ZORGPOPPETJES

zorgpoppetjes

Als we op reis zijn, neem ik altijd souveniertjes mee uit het desbetreffende land. Rob vindt een paar souveniertjes wel leuk, maar sinds ik mijn souvenirskast heb met allemaal kleine vakjes, koop ik wel erg veel ‘troep’ ( in zijn ogen dan hè !) Na lang zeuren ( een paar dagen …) maakte Rob de kast, in één dag ( natuurlijk zo snel mogelijk, om van het gezeur af te zijn ! ) en ik was er erg blij mee….maar er moest natuurlijk ook wat in ! Nu had ik al van alles, van vorige reizen, maar Margreet wilde méér ! Gelukkig gingen we een paar weken, nadat de kast klaar was op reis…dus kon ik lekker shoppen ! In Mexico kocht ik al van alles, oa. zorgpoppetjes, ook bekend als ‘ WORRY DOLLS’ ! Deze poppetjes zijn met de hand gemaakt en ik vind ze zo schattig !

Toen kwamen we in Guatemala en ook daar kocht ik zorgpoppetjes…Rob zei : ‘die heb je toch al ‘?  ( mánnen pffft ! ) Neeee, deze zijn heel anders, zei ik…Meestal bleef Rob buiten staan en dook ik even snel een winkeltje in…we bezochten ook nog Belize, dus daar moest ik natuurlijk ook souveniertjes kopen ! Al met al heb ik zo’n 5 vakjes vol met kleine spulletjes gekocht, superleuk en achteraf vindt Rob het ook best wel leuk.

zorgpoppetjes in een mandje

Die zorgpoppetjes hebben een betekenis… Er is een legende in de hoog gelegen bergdorpjes van Guatemala : wanneer je een probleem hebt, kun je dat aan een zorgpoppetje vertellen. Voordat je naar bed gaat, vertel je je probleem aan het zorgpoppetje, daarna leg je het poppetje onder je kussen. Terwijl je slaapt zorgt het poppetje ervoor, dat je problemen verdwijnen !! Tja, of dat waar is ? Ik heb het niet uitgeprobeerd…

Tijdens onze rondreis kwamen we in een hotel en daar lag ook een zorgpoppetje, cadeau, met een kaartje erbij…als je het poppetje onder je kussen zou leggen, zou je heerlijk slapen ! Ook dat heb ik niet uitgeprobeerd, want ik sliep sowiezo al als een roos elke nacht.

zorgpoppetje

Het lekker- slaap poppetje !

Je hebt de poppetjes in alle maten en ze zien er allemaal weer anders uit, deze hieronder, zijn ongeveer 2 cm. groot !

zorgpoppetjes 2 cm groot

Nog meer poppetjes, een hele familie…

allemaal soorten poppetjes

man/vrouw poppetje

Ik vind ze zo leuk ! In Nederland kan je ze ook kopen in de Wereldwinkel of je kan ze bestellen bij spirituele webshops !

Neem jij altijd souvenirs mee uit het buitenland ?

4 gedachtes aan “ZORGPOPPETJES

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.