Reisverhaaltjes.nl

ZWEMMEN MET ZEELEEUWEN

zeeleeuwen op de galapagos eilanden

Één van de hoogtepunten tijdens het bezoek aan de Galápagos eilanden, was het zwemmen met zeeleeuwen !

De Galápagos eilanden liggen in de Stille Oceaan en behoren tot Ecuador. Ze liggen ongeveer 1000 km. vanaf de kust, ter hoogte van de evenaar ! De eilanden zijn erg bijzonder, omdat er dieren en planten voorkomen die je nergens anders ter wereld ziet ! Je hebt vast wel eens van deze eilanden gehoord !

Na een drieweekse rondreis door het schitterende Ecuador gingen we nog een week naar deze eilanden. ’s Nachts voer de boot en overdag bezochten we de eilanden. De bekendste eilanden zijn : Baltra, Santa Cruz, San Cristobal, Floreana, Española, Santa Fé, Isabela en Fernandina !

Elke dag kregen we twee keer de tijd om te snorkelen, vanaf de boot, vaak in open zee ! Erg spannend, want met de vraag  ‘Zijn hier ook haaien’ ?, was het antwoord altijd ‘ Ja, tijgerhaaien oa. maar die zijn niet gevaarlijk’ ! Nou volgens mij is iedere haai gevaarlijk….Je begrijpt dan denk ik wel, dat ik het best eng vond om van boord te springen…Gelukkig ben ik géén haai tegengekomen, maar wel grote zeeschildpadden, grote roggen en natuurlijk prachtige (grote) vissen ! De afgelopen jaren heb ik meerdere malen gesnorkeld, maar dan zagen we meer tropische gekleurde vissen en niet zo groot als hier in deze Stille Oceaan !

Wanneer je voet aan wal zet op de diverse eilanden zie je naast zeeleguanen, pinguïns, reuzenschildpadden en de prachtige vogels zoals albatrossen en de blauwvoetgent ( de vogel met de lichtblauwe poten ) ook heel veel zeeleeuwen !!

Op het strand van Española bijvoorbeeld, maar ook op andere eilanden ! Heel bijzonder om tussen deze dieren te lopen, ze zijn totaal niet schuw ( net als alle andere dieren op de Galápagos )…Maar wat stinken die beesten zeg ! Tsjee hee..

zeeleeuw met jong

We gingen vanaf het strand de zee in om te snorkelen…en werkelijk waar, de zeeleeuwen ging mee de zee in….Om te spelen of uit nieuwsgierigheid, ik weet het niet !! Maar wat fantastisch was dit ! Ze zwommen aan alle kanten langs me heen en wat zijn ze supersnel ! Ze zaten gewoon in mijn flippers te happen…Ook best wel een beetje eng zo tussen die dieren, maar het zijn meer de vrouwtjes en de jonge dieren die met je de zee in gaan, werd ons verteld ! De mannetjes kunnen wel gevaarlijk zijn…

Ik vond het een geweldige ervaring ! Moeilijk te omschrijven wat er toen door me heen ging..

Ach, zo zielig we zagen op het strand een zeeleeuw met een enorme vishaak door zijn neus…Het had geen zin om een poging te wagen om de haak eruit te halen, want dat zou alleen operatief kunnen… Zo te zien, zat die haak al erg lang in zijn neus.  Ik zag dat enkele mannen van onze boot aan het overleggen waren, dus ik had de goede hoop dat hij later wel gevangen zou worden en worden geholpen !

Ben jij ook op de Galapágos eilanden geweest ? Of zou je er graag naar toe willen gaan ?

2 gedachtes aan “ZWEMMEN MET ZEELEEUWEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.