5 Voordelen van een voertuigvolgsysteem

 

Wist je dat een voertuigvolgsysteem jouw beste verdediging kan zijn als het gaat om het beschermen van jouw bedrijfsmiddelen? Een voertuigvolgsysteem in combinatie met slimme technologie kan jouw beste wapen zijn tegen dieven, vandalen en roekeloze bestuurders. Als je jouw wagenpark nog niet met een voertuigvolgsysteem beschermt, wordt het tijd om er een aan te schaffen. In dit artikel zul je enkele voordelen lezen van het installeren van een voertuigvolgsysteem. Overweeg deze slimme optie de volgende keer dat je je zorgen maakt over de veiligheid van jouw fleet.

Waar zijn mijn voertuigen?

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een automatisch voertuigvolgsysteem om jouw wagenpark te volgen, is dat je op elk moment realtime gegevens kunt bekijken over waar jouw voertuigen zich bevinden. Het systeem kan je vertellen of jouw werknemers de juiste stappen ondernemen om een ​​veilig transport van jouw goederen te garanderen, of dat jouw chauffeurs roekeloos rijden en daarmee jouw bedrijf geld kan kosten of zelfs zichzelf of andere weggebruikers in gevaar kunnen brengen. Een voertuigvolgsysteem bevat software die al deze wagenparkinformatie verzamelt voor een uitgebreider overzicht van voertuiglocaties en zelfs waarschuwingen naar jou of medewerkers van het management stuurt wanneer voertuigen worden verplaatst of onjuist worden gebruikt. Dit helpt diefstal op de werkplek te voorkomen en bespaart je ook geld voor herstel van schade aan jouw voertuig.

Verbeter het rijgedrag met een voertuigvolgsysteem

Een ander voordeel van het hebben van een automatisch voertuigvolgsysteem voor jouw wagenpark is dat het kan helpen om het rijgedrag binnen jouw wagenpark te verbeteren. In veel gevallen kunnen slechte rijgewoonten je geld kosten. Slechte rijgewoonten kosten je sowieso geld in de vorm van hogere brandstofkosten, sneller onderhoud en reparatie nodig, maar ze kunnen ook leiden tot verwondingen en ongelukken op de weg. Met een GPS-volgapparaat dat in jouw voertuigen is geïnstalleerd, kunt je het gedrag van bestuurders volgen, wat je kan helpen bij het identificeren van slecht rijgedrag. Je kan medewerkers aanspreken voordat het ongeluk al gebeurt is. Je kunt dan corrigerende maatregelen nemen, zoals een nieuwe rijopleiding.

Controle over jouw organisatie

Misschien wel het grootste voordeel van het gebruik van een voertuigvolgsysteem is de realtime zichtbaarheid die het biedt. De meeste mensen zijn eraan gewend om rapporten of foto's op een dashboard of website te zien. Steeds meer is tegenwoordig real-time. Denk aan rapporten, foto's en video's in realtime kunnen zien, dit voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan hoe je jouw bedrijf kan besturen. Kilometerstand, brandstofverbruik en ongevallen; je kan op elk moment zien waar alles zich in jouw wagenpark bevindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *