Reisverhaaltjes.nl

ABOUT ME

Ik ben Margreet, 51 jaar, woon in het noorden v/h land, samen met mijn man, een eigenwijze Chiwawa, 4 slome katten (maar wel lief ), vogels en vissen. Reizen, schrijven fotograferen, scrapbooken en lezen…..I LOVE IT !!
Mijn grootste passie is reizen en alles wat daar mee te maken heeft. Reizen naar het onbekende….reizen is spannend, de wereld is zo mooi ! Op reis, voel ik me op mijn best, ik geniet van andere volkeren, hun cultuur, maar ik zie ook de pracht van een bloem of een dier, al is het een insect ! Ik hou van fotograferen, dus ik maak altijd veel foto’s en ik hou een dagboekje bij en thuis werk ik alles uit tot een mooi geheel.

Ik reis al vanaf mijn derde levensjaar. Halverwege de jaren 60, ging ik met mijn ouders en de rest v/h gezin, al naar het buitenland (Europa ) Met de trein ! Ik vond dit helemaal geweldig, zat altijd met mijn neus op het raam ‘geplakt’, om maar niks te missen. Zo is mijn liefde voor het reizen ontstaan !

In ons huis staan veel meegebrachte souveniers en het lijkt bijna op een stand zoals je op de vakantiebeurs ziet ( maar dan groter hè) Mijn man vraagt dan ook geregeld ‘ waar ga je dat allemaal neerzetten ‘? als ik mijn koffers weer eens vol heb met leuke spulletjes…
Zelfs onze tuin heeft buitenlandse invloeden met (sub)tropische planten, daarbij kweek ik mijn eigen bijzondere 1-jarigen !

Waarom dit reisblog ? Er zijn er al zoveel….
Zelf lees ik veel over reizen en sinds kort ook weblogs en dit spreekt me aan, want er is toch niks leukers dan over je grootste passie te schrijven ? Alleen…ik kan niet goed schrijven…maar dit is wel de manier om het te leren !!
De meeste reisweblogs worden geschreven door backpackers….en ik heb nog nooit op die manier gereisd !!! Ik heb op vele andere manieren gereisd, oa groepsrondreizen of gewoon een hotel boeken en van daar uit trips maken. Ik geef de voorkeur aan groepsrondreizen, georganiseerd, niet luxe, maar wel van alle gemakken voorzien ! Sommigen vinden dit maar niks, maar ik heb er alleen maar goede ervaringen mee. Tijdens zo’n rondreis maak je veel kilometers en krijg je een goed beeld van het land ! Bovendien vind ik het gewoon gezellig met een groep ( niet al te groot )
Wel ben ik iemand die meestal, niet achter de reisleider aan loopt….gaat de groep de ene kant op….Margreet gaat de andere kant op ! Meestal valt mijn oog op iets, wat ik op de foto wil vastleggen..
( daar heb ik een leuk verhaal over, maar dat komt later…)

Mijn doel met dit blog is het schrijven over mijn reiservaringen en dit met jou te delen, tips te geven , beter leren schrijven en om een kijkje in onze tuin te geven, hoe je op een andere manier kan tuinieren ! Het zal je verbazen, dat er zoveel tropische exoten het prima doen in ons Nederlands klimaat !
Veel plezier, bij het lezen van deze site !!

IMAG0454

6 gedachtes aan “ABOUT ME

 1. Anouk

  Hi Margreet,
  Mooie website, je schrijft heel boeiend. En prachtige foto’s!!
  Heb het met veel plezier bekeken!
  Anouk

 2. Yvonne

  hallo Margreet, Op zoek naar wat achtergrondinformatie over mijn fotoblog “vissersplaatsen Sri Lanka” kwam ik op jouw website terecht. Wat schrijf je leuk en wat ben je al op veel plekken geweest. Je verhalen weten me te boeien en intussen heb ik al heel wat meer gelezen dan dat ene stukje informatie waarnaar ik op zoek was. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.