Cadeautips voor schoonouders

Het einde van het jaar is al weer in zicht. Natuurlijk is kerst vieren met het gezin hartstikke leuk. Samen de boom op tuigen, lekker eten en cadeautjes uitpakken. Maar een element zie ik altijd tegen op: de cadeautjes voor de schoonfamilie.

De strijd om het beste cadeau

Begrijp me niet verkeerd: ik ben dol op de ouders van mijn vriendin. Het zijn hartstikke leuke mensen – tot het aankomt op de cadeautjes bij kerst. Dat is echt een ding. Men zegt, ‘het is al leuk is dat jullie er zijn!’ en ‘ook met lege handen mogen jullie aan komen zetten  hoor’, maar dat laatste is niet gemeend. Ieder jaar is het een strijd: wie heeft het leukste, origineelste, beste cadeau voor de ander?

Herkenbaar? Dan weten jullie als geen ander: een goede voorbereiding is het halve werk. Ik heb daarom nu alvast wat tips om een blijvende indruk te maken met jouw cadeau!

1. Een abonnement op voedsel

Afhankelijk van wat je familie graag eet of drinkt, kan je ze registreren voor een passend abonnement! Houden ze van koffie? Sluit dan een koffie abonnement af, waarbij men iedere maand een of twee leveringen vers gemalen bonen thuisgestuurd krijg. Speciaalbier liefhebbers? Schrijf ze dan in bij hun favoriete brouwer. Een jaar lang iedere maand een verrassing thuisgestuurd, wie wild dat nou niet?

2. Een tripje naar Timboektoe

Bij wijze van spreken dan. Er gaat niets boven een paar daagjes samen er op uit. Al helemaal wanneer het gratis is! Gedurende het jaar wordt er veel gestunt op hotelarrangementen. Houd het geregeld in de gaten, en voor je het weet heb jij een all-inclusive stedentrip te pakken voor een spotprijs.

3. Een schilderij van het enige waar ze net zo van houden als hun kinderen

Ik heb het dan natuurlijk over huisdieren. Hebben je schoonouders een hond of kat? Het hoeft niet eens een bijzonder mooi beest te zijn. Laat hen zien dat ook jij dol bent op deze pluizige vriend met een geschilderd schilderij. Benader daarvoor een lokale kunstenaar, of ga zelf de uitdaging aan. Geen huisdieren? Dan werkt een lokaal landschap of stadsgezicht vaak ook goed! Zo lang het maar iets verbeeld waar ze aan gehecht zijn.

4. Een lamp voor verre afstanden

Als je schoonouders ver weg wonen, zullen ze deze lamp des te meer waarderen. Houd er een bij jullie in huis en geef er een aan je ouders. Wanneer je de lamp aanraakt, zal ook hun licht aanschieten. Het is een lieve manier om te communiceren en te laten weten dat je zo nu en dan aan elkaar denkt.

 En vergeet niet – het oog wil ook wat. Ben je er toch  niet in geslaagd een heel origineel cadeau te vinden? Schrijf dan op zijn minst een lieve kaart en pak je cadeau in met een mooi lint. Je zal zien hoe vergevingsgezind men dan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *