Geen categorie

Coronaproof op vakantie

Het jaar 2020 is voor iedereen een vreemd jaar. Zo hebben we kort in het begin een goede start gemaakt, maar helaas hebben we te maken gekregen met een pandemie. We zitten al maandenlang thuis en moeten goed opletten door voldoende afstand te houden, niet te veel mensen te zien en meer. Eerst hadden we verwacht dat we niet op vakantie konden gaan, maar door een aantal versoepelingen in enkele Europese landen, is het toch mogelijk om op vakantie te gaan. Wel blijft het nog steeds onzeker om weg te gaan, omdat de adviezen bijna dagelijks veranderen. Toch kun je coronaproof op vakantie gaan en er het beste van maken.

Met een groep vrienden op vakantie

Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt met je eigen groepje vrienden op vakantie. Hoe? Veel studenten wonen op kamers. De een woont in een groot huis met een hoop vrienden en de ander woont met enkele huisgenoten, maar in een appartementencomplex waar de meerderheid student is. Dit betekent dat je continu met elkaar bent en mocht de een besmet raken, ben je verplicht met zijn allen in quarantaine te gaan. Het voordeel is dat je eenvoudig kan zoeken naar plekken zoals vakantiehuis 8 personen. Tijdens het doorgeven van je contactgegevens kom je ook niet in problemen, omdat je allemaal onder één huishouden valt.

Op vakantie in eigen land

We hebben nog een tijdje lekker weer in Nederland. Het worde geen hele warme dagen meer, maar prima dagen om buiten te genieten van een briesje. Zo kun je online kijken waar in Nederland het aantal coronabesmettingen het minst is, zodat je daar naartoe kunt gaan. Op deze manier hoef je geen rekening te houden met reisadviezen in het buitenland, ben je met je eigen huisgenoten op pad en kun je ultiem genieten van het mooie weer en de mooie plekken in Nederland.