bungalow

Een vakantiehuisvakantie in Zeeland

In de zomer is de provincie Zeeland een van de drukst bezochte provincies van Nederland. Met name veel Duitse badgasten kiezen ervoor om hier voor een aantal weken lekker te vertoeven. Campings, vakantieparken en particuliere huisjes in Zeeland zijn dan volop bezet. Waarom is de provincie Zeeland nu zo populair? De provincie staat bekend om de prachtige kustlijn, schoonste stranden en heerlijkste zwemwater. Naast het water staat Zeeland ook bekend om de indrukwekkende deltawerken die het land moeten beschermen tegen het hoge water. Maar er is nog veel meer. Ook de cultuur, historie en het erfgoed is iets wat steeds meer onder de aandacht komt. Iets wat moet leiden tot herhaalbezoeken.

Zeelands bekendste en leukste dorpjes

Onder de Nederlandse vakantiegangers die in Zeeland op vakantie zijn, zijn dit volgens het platform Zoover de drie leukste dorpjes in Zeeland van 2020:

  1. Renesse
  2. Zoutelande
  3. Kamperland

Afgelopen jaar zijn veel Nederlanders op vakantie gegaan in eigen land. Om de kans op zon en een aangename temperatuur hoog te houden, kozen veel voor een camping of vakantiehuisje in de Zeeuwse provincie. Maar wat maakt deze drie plaatsen zo leuk eigenlijk? Misschien heeft het ook wel met populariteit te maken.

Renesse

Deze kustplaats ligt direct aan zee. Met een paar minuten sta je met je voeten in het water. Ook de omgeving is zeer aantrekkelijk. De prachtige bossen en duinen die je doorkruizen moet, maken de tocht naar de zee als een ware experience. Het lange en brede strand zorgt ervoor dat je niet hutjemutje ligt met je handdoekje. Maar ook de omgeving van Renesse is eentje om van te genieten. Veel wandel en fietsmogelijkheden. Fiets of wandel van dorp tot dorp, zoals Burgh Haamstede, Koudekerke en dishoek.

Zoutelande

Heeft natuurlijk veel te maken met de monsterhit van BLØF over dit mooie badplaatsje in het zuidwesten van Walcheren. In 2013 was het dorp Zoutelande beoordeeld als beste badplaats van Nederland. Al tijden zijn de stranden van Zoutelande een van de schoonste van Nederland. Maar met name de ligging van het strand is super ideaal, want het ligt op het zuiden! Het enige strand in Nederland dat zo ligt. Het wordt ook wel de Zeeuwse Rivierá genoemd.

Kamperland

Met name watersporters zijn gek op dit plaatsje. Er zijn speciaal aangelegde stranden om te watersporten. Er wordt goed ingespeeld op de badgasten, want zo is er een speel aangelegd vlonderpad voor mindervaliden, zijn er strandpaviljoenen en openbare douches. Voor de kids is er ook een speeltuintje. Ook rondom Kamperland is van alles te doen en dan met name voor de kinderen. Waterparken, klimboos Zeeuwse Helden en zijn er diverse MTB routes door Noord Beveland.

Overnachten in Zeeland

Lijkt het je wel wat om in Zeeland te verblijven? Kies voor een heerlijk huisje in Zeeland dichtbij het strand. Ontdek de prachtige wereld van dit Zeeuwse land. Omringd door water en natuur, maar geen last van massatoerisme. Op www.heerlijkehuisjes.nl  vind je een groot aanbod van vakantiehuizen en vakantieparken in Zeeland. Wacht niet te lang en boek snel een van onze last minute aanbiedingen in Zeeland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *