Een veilig feestje geef je zo

Op dit moment is alles een beetje anders dan we gewend zijn. De situatie in de wereld die nu speelt met de crisis is er één zoals we die nog nooit meegemaakt hebben. Maar er gaan ook dingen als vanouds door. Zo loopt de zomer op zijn einde en zijn de scholen weer begonnen. Die combinatie zorgt vaak voor de komst van ontmoetingsfeestjes en het meepakken van de laatste zomeravonden met vrienden. Maar ook als je geen student bent, hangt de zomer nog in de lucht en wil je nog even ontspannen. Dat kan maar wel moet je op een paar dingen letten.

Voorbereiding is belangrijk

Wanneer je een feestje organiseert, is de voorbereiding belangrijker dan ooit. Een spontane samenkomst zit er gewoon even niet in. Zo moet je zorgen dat je niet te veel mensen uitnodigt en een ruimte hebt waar iedereen afstand kan houden. Daarnaast moet diezelfde ruimte ook goed geventileerd zijn. Of je kan, als de temperatuur dat toelaat, lekker naar buiten met z’n allen. Dat draagt ook bij aan het ‘zomergevoel’.

Hapjes en drankjes

Daarnaast is het handig om men zelf eigen drankjes en hapjes mee te laten brengen. Zo voorkom je dat er onnodig veel indirect contact is met elkaar. Wil je als gastheer of vrouw toch voor je gasten zorgen als het gaat om versnaperingen? Kies dan voor ‘voor-ingeschonken drankjes’ en hapjes die zo in één hap op kunnen zonder dipsausjes of dergelijken. Ook eigen glazen doen het erg goed. Als men dan bij binnenkomst de handen desinfecteert, neem je op deze manier zo veel mogelijk verantwoordelijkheid als het gaat om indirect contact. Let op met alcoholische dranken. Deze zorgen er natuurlijk voor dat de remmen wat meer losgaan en je hebt ze niet persé nodig voor een leuke tijd. Let sowieso op met alcohol. Wanneer je denkt hulp nodig te hebben, kan je hier kijken voor een behandeling alcoholverslaving

Sla de handen in één

Met al deze maatregelen denk je misschien: maar zo is heel de spontaniteit er toch af? Dat klopt wel maar hoeft niet persé een negatief ding te zijn. Het kan er ook voor zorgen dat je samen met vrienden nadenkt over nieuwe manieren om samen te komen en feest te vieren zonder dat er regels overtreden worden. De voorpret is namelijk veel meer aanwezig bij iets dat meer voorbereid moet worden. Misschien kan er iemand voor muziekboxen zorgen en een goede platligt. Zo werk je samen om er een mooie tijd van te maken, en dat in een tijd zoals deze.