Lopen moet voor iedereen comfortabel zijn

We gebruiken ze dagelijks in ons leven. Meerdere malen per dag en we moeten er gemiddeld 10.000 stappen mee zetten. Ik heb het natuurlijk over onze voeten. Voeten worden overal voor gebruikt. Als we sporten, even naar de koelkast lopen of  koffie halen. Niets is zo belangrijker dan voeten, maar wat nou als je last heb van je voeten of veel problemen heb met de juiste schoenen vinden omdat je iets andere voeten hebt dan normaal. Dat kan heel vervelend zijn en gewone schoenen zullen als heel onprettig aanvoelen. Daarom zijn er speciaal hiervoor orthopedische schoenen ontworpen. Deze schoenen zijn voor elke soort, maat of vorm te verkrijgen.                            

Wat houden orthopedische schoenen in?

Heb je last van een vergroeiing van de grote teen? Extra smalle voeten, of juist extreem dikke voeten? Dan zal een orthopedische schoen niet kunnen ontbreken. Normale schoenmaten of pasvormen zullen niet prettig aanvoelen bij het dragen en lopen. Het is niet aan te raden om door te lopen op schoenen die niet prettig aanvoelen of waarbij je voet schurend of beklemmend aanvoelt. Omdat de voeten zo belangrijk zijn wil je deze zo min mogelijk belasten. Pijnlijke voeten kunnen uiteindelijk ook doortrekken in je rug of andere klachten. Orthopedische schoenen bieden veel meer ruimte, elastische polsering bij de bal van de voet waardoor de schoen heel zacht aanvoelt  en perfect aan de vorm van de voet aanpast. Daarnaast hebben deze schoenen voor probleemvoeten ook zo weinig mogelijk  naden. Het hoeft niet te betekenen dat een orthopedische schoen niet modieus hoeft te zijn. Er is een ruim aanbod en het zal niemand opvallen dat je speciale schoenen aan hebt.

Kleine aanpassing nodig?

Heb je niet volledig een orthopedische schoen nodig maar een kleine aanpassing in de gewone schoen om het loopcomfort te verbeteren, dan zijn inlegzolen een goede optie. Steunzolen en inlegzolen veraangenamen het loopcomfort aanzienlijk. Heb je voetproblemen? Dan zijn de steunzolen of inlegzolen een belangrijke voorwaarde om comfortabel te kunnen lopen. Voor elk soort voetprobleem is een zool beschikbaar. Hierbij kun je denken aan een doorgezakte voorvoet, hallux valgus, hielspoor of hamertenen. Voor elk soort voet is een oplossing. De meest voorkomende voetklachten bestaan uit hielproblemen. Dit is een verkalking van peesplaat waarbij dit gepaard kan gaan met een ontsteking in de hiel. Een inlegzool kan op de specifieke zone de hiel ontlasten. De voet wordt van het lichaam het meeste gebruikt, het is daarom ook belangrijk dat we dit goed verzorgen en lopen niet als onprettig meer ervaren. Voorkom ook andere klachten door de juiste steun in je schoen.