Mijn reis naar Rome

Een van mijn meest bijzondere reizen van de afgelopen jaren is mijn Stedentrip Rome. Ik ben altijd al erg geinteresseerd geweest in de geschiedenis van het oude Rome, maar tot voor kort was ik nooit in de stad zelf geweest. Ik las boeken over het leven van de oude Romeinen, luisterde podcasts over de rare fratsen van alle Romeinse keizers en keek graag naar films zoals Spartacus en Gladiator. Dat ik nooit eerder in mijn dertigjarige bestaan naar Rome ben gegaan, komt omdat ik dacht dat het daadwerkelijke aanschouwen van de stad niet veel aan mijn kennis van Rome zou toevoegen. Ik hield van de verhalen en van mijn fantasie over hoe het was. Misschien zou het zien van een paar oude stenen alleen maar afbreuk doen aan de grandeur van het Romeinse rijk in mijn hoofd. Gelukkig had ik er niet veel verder naast kunnen zitten. Rome is een fantastische stad en de resten van het Romeinse rijk zijn alles behalve een paar oude stenen. In deze blog zal ik je proberen te overtuigen om echt een keer naar Rome te gaan!

De bijzonderheid van een stedentrip Rome

Het meest bijzondere van mijn stedentrip naar Rome, vond ik de synthese tussen het moderne en het antieke Rome. Rome is een wereldstad waar miljoenen mensen wonen, werken en recreeren. In die zin is het een metropool zoals alle andere metropolen. Tegelijk is op iedere straathoek een kerk van Bernini, een obelisk uit Egypte of een antiek aquaduct te vinden. Oud en nieuw zijn op een prachtige manier met elkaar vervlochten. Natuurlijk zijn bezienswaardigheden als de Trevi fontein, het Colosseum en het Forum Romanum de pronkstukken van Rome, maar eigenlijk zijn overal pronkstukken te vinden. Rome is een groot openluchtmuseum!

Met een busje door Italie

Hoewel ik wel maanden door Rome had kunnen struinen, was het na tien dagen helaas tijd om door te reizen. Ons tripje naar Rome maakte namelijk deel uit van Stedentrip Italië . In de weken die volgen bezoeken we onder andere Florence, Padua en Genoa. Elke plek heeft zijn eigen mooie plekjes, maar overal eten we dezelfde heerlijke pizza's. Naarmate de vakantie vordert, worden we bovendien wat luier. Steeds vaker zitten we antipasti te eten en wijn te drinken, zoals het een Italiaanse levensgenieter betaamt. Gelukkig had ik als Rome-fanaat tijdens de eerste tien dagen al mijn toeristische honger gestild. Zodra het weer mag, kan ik iedereen een tripje naar Italie en vooral naar Rome van harte aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *