Reisverhaaltjes.nl

NETFLIX SERIES

NETFLIX RITA SERIE

Ik denk dat velen tijdens dit paasweekend lekker een serie op Netflix gaan binge-watchen! De keuze is enorm groot op Netflix. Soms zie je tussen de bomen het bos niet meer. Vandaar dat ik een aantal series voor je op een rijtje heb gezet. Series die ìk stuk voor stuk schitterend vond!

Zèlf houd ik erg van de Scandinavische series!

Ik begin maar meteen met de serie ‘RITA’ die ik het laatst gezien heb. Gister zag ik de laatste aflevering van deze schitterende serie:

1. RITA

Hoewel ik dol ben op crime series, vooral die uit het hoge noorden, zorgde de Deense serie ‘RITA’ geregeld voor een glimlach op mijn gezicht. Òf een traan! Wat een heerlijke serie!

Het verhaal gaat over Rita, een alleenstaande moeder van drie kinderen die lesgeeft op een Deense school. Ze rookt op het toilet, doet het met de rector en heeft nogal wat problemen met autoriteit. Maar de kinderen in de klas vinden haar geweldig! Haar eigen kinderen daarentegen wat minder. Ook met volwassenen wil het niet altijd boteren!

De serie kreeg vrijwel overal lovende recensies! Er zijn 4 seizoenen, totaal 32 afleveringen. Ik vond de serie helemaal te gek!

SERIE RITA OP NETFLIX

2. BONUSFAMILJEN

Een superleuke Zweedse serie! Het is een komische dramaserie. Het gaat over de complexiteit van moderne relaties en familiebanden. De serie volgt hoe een nieuw stel omgaat met hun exen én hun kinderen! Pffft, wat een toestanden….

3. TJOCKARE ÄN VATTEN (THICKER THAN  WATER)

Vond je ‘BLOODLINE‘ een mooie serie? (ik wel) Dan vind je deze Zweedse familiedrama vast en zeker ook mooi. Het verhaal gaat over een ‘oude’ vrouw die haar pension nalaat aan haar drie uit elkaar gegroeide (volwassen) kinderen. Ze krijgen het pension echter pas als ze dit een jaar lang samen openhouden. Pffft, wat een problemen allemaal, maar ik vond het een schitterende serie!

4. GRENSELAND (BORDERLINER)

Opnieuw een Scandinavische serie, dit keer uit Noorwegen.

De serie gaat over een man die een moord in de doofpot stopt om zijn eigen familie te beschermen. Wanneer zijn partner dit ontdekt, komt alles op het spel te staan. Spannend!!

5. DOKTOR FOSTER

Een (BBC) drama. De serie gaat over de huisarts ‘Gemma Foster’ die er achter komt dat haar man (Simon) vreemd gaat. Ze had al een vermoeden maar als ze onomstotelijk bewijs van de affaire vindt, wil ze niet zomaar wraak, maar dat hij alles verliest! Voor de buitenwereld houdt ze nog even de schijn op, terwijl ze plannen maakt om Simon te vernietigen!  Ik vond deze serie anders dan anders en zeer verrassend!

6. 7 SECONDS

De dood van een 15-jarige Afro-Amerikaanse jongen in Jersey City wordt door de politie in de doofpot gestopt, maar anderen willen de waarheid boven tafel krijgen! Super mooie serie!

7. RETRIBUTION (ONE OF US)

Een (Britse) drama, thriller serie. Een vreselijke dubbele moord schokt het leven van 2 families, die naast elkaar leven in het geïsoleerde landelijke Schotland. Spannend!!

Of je nu een serie gaat kijken of wat anders gaat doen: Ik wens iedereen in ieder geval: Fijne Paasdagen!

Heb jij één of meer van deze 7 series gezien? Of misschien wel allemaal. Wat vond jij ervan? Ken jij nog een goede serie die ik beslist moet zien?

4 gedachtes aan “NETFLIX SERIES

 1. Irma

  Hee Margreet. Ik heb Rita gezien.
  Sinds kort staat Weeds weer op Netflix. 8 seizoenen…..super!!

  Groetjes Irma

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Ooo die kende ik niet Irma ! Die lijkt me wel leuk.Ik heb het net even opgezocht. Dankje! 8 seizoenen pffft, dat zal Rob leuk vinden (niet dus, hij houdt niet zo van series kijken) (zegt ‘ie’) (maar hij kijkt wel hihi)

  1. Margreet Pruis Bericht auteur

   Jaaa the Killing is mooi en Homeland vond ik te gek. Vooral de eerste 4 seizoenen. Peaky blinders had ik al eens wat over gelezen ja, lijkt me ook wel mooi. Dankje Claudia, jullie ook fijne paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.