Reisverhaaltjes.nl

SLANGEN

slang   OOG IN OOG MET SLANGEN !   Tijdens onze reis naar Senegal in 2014, bezochten we een Wolof-stam. In the middle of nowhere, stonden enkele rieten hutjes en wij mochten deze van binnen bekijken. Nou ben je snel uitgekeken, binnen in zo’n hutje, want meer dan een bed, wat kleding, potten en pannen, staat er niet, maar het is altijd leuk om te zien, hoe die mensen leven ! Het zijn veeboeren, maar ze verdienen een extra centje bij, met het doppen van pinda’s ! Ik probeerde een praatje te maken met één v/d mannen, maar verder dan een brede glimlach kwamen we niet, dus hem even geholpen met doppen en even proeven natuurlijk !

pinda's doppen

pinda’s doppen

We moesten ook even ervaren , hoe het is om couscous fijn te stampen…

zwaar werk !

zwaar werk !

Nadat ik nog even een baby in mijn handen gedrukt kreeg, namen we afscheid. ( baby moest ik weer teruggeven…) Ik zat alweer in het busje, toen ik een jongen aan zag komen lopen, met een python achter zich aanslepend..dus snel de bus weer uit. Helaas was de slang dood(geslagen), hij hield de bebloedde kop in zijn handen, maar ik wilde de python wel even van dichtbij bekijken. De jongen liep gewoon door, toen ik hem riep, hij verstond mij natuurlijk niet en vond het maar raar, al die ophef rond die slang. Voor hem niks bijzonders, gewoon een lekkere maaltijd.. 100_0196 100_0197 In 2014, bezochten we ook het Tanzaniaans eiland Zanzibar in Afrika. Tijdens een bootreisje, belandden we op een klein eilandje, waar we onze lunch kregen. Ik liet mijn slippers in de boot, want we moesten een stukje door het water lopen, naar het strand. Op het strand ploften we op een houten bankje neer en weldra hadden we een verkoelend drankje voor ons staan. We werden verwelkomd, door een vrolijk Afrikaans bandje, dus wat wil je nog meer ? Op een gegeven moment keek Rob onder de tafel…hij voelde iets over zijn voeten heengaan..ik keek ook meteen ( denk dan altijd meteen aan een spin ) ‘Oh, een slang’, zei hij ! Een slang ?? Vervolgens stonden er meteen een paar gillende vrouwen op de bankjes..me too ! Maar mijn nieuwsgierigheid overwon het al snel, ik pakte mijn camera en dook onder de tafel. Een lange dunne groene slang, bewoog zich razendsnel tussen alle voeten en tassen…Het duurde dan ook even, voordat hij gevangen werd dmv een lange stok, waar hij uiteindelijk zelf omheen kronkelde. De man nam de slang mee, naar een rustig plekje, waar de struikjes begonnen en ik rende er achteraan en riep opgewonden ‘don’t kill him, don’t kill him’…maar dat was hij ook helemaal niet van plan, gelukkig ! Een andere toerist vroeg of hij giftig was, dat bleek niet zo te zijn, dus nam hij hem in zijn handen…Ik stond er natuurlijk met mijn neus bovenop en zo kon ik hem even bekijken en wat plaatjes schieten ! 100_0596 Nou heb ik wel vaker slangen in het buitenland gezien, maar vaak zie je maar een glimp, want ze zijn meestal schuw en vermijden de mens liever. Om een wilde slang te kunnen zien hoef je niet helemaal naar het buitenland, want in Nederland heb je ook slangen en wij hebben elk jaar in de zomer ringslangen in onze tuin !! Op warme dagen, liggen ze lekker bij de vijver te zonnebaden ! In het begin zijn ze schuw, maar ze raken al snel aan je gewend, als ze weten dat ik geen gevaar voor ze ben. Ik vind dit altijd prachtig om te zien ! 100_3973 100_4004 Heb jij wel eens een slang in het wild gezien ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.