Reisverhaaltjes.nl

DUBAI

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

DUBAI…GROOT, GROTER, GROOTST !!

VLAG VAN VAE

Er zijn geen historische voorbeelden van een staat, die zo oud is als één generatie en in 1 klap zijn armoedige bedoeïnen verleden inruilde voor de toekomst van hypermoderne technologie en een overvloed aan geld ! Niets is meer hetzelfde als een halve eeuw geleden..In 1966 werd er in Dubai olie ontdekt en hiermee veranderde de staat van een v/d armste naar een v/d rijkste ter wereld ! Op 2 dec. 1971 onstond de Verenigde Arabische Emiraten ! Het is nu een smeltkroes van culturen: westerse invloeden, gehuld in een jasje van traditionele Arabische normen en waarden. Er wonen ongeveer 200 verschillende nationaliteiten ! De VAE bestaat uit 7 emiraten,  Dubai en Abu Dhabi, zijn de meest bekende ! Dubai is een stad vol luxe en plezier, waar de toerist zich geen seconde hoeft te vervelen, er is nl voor ieder wat wils, strand, zee, adembenemende wolkenkrabbers, heel veel winkelcentra’s en een bruisend nachtleven. In Dubai lijkt alles groot, groter, grootst te moeten zijn !

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het is een ideale winterbestemming, de temperaturen liggen rond de 30 graden…zomers kan het oplopen tot 50 graden !! Wij bezochten dit land dan ook in de winter…en ik vond het er verrassend mooi ! We zaten in een rustig hotel en van daaruit hebben we diverse trips gemaakt. Er rijden maar liefst 20.000 taxi’s rond, dus lang hoef je niet te wachten, de taxi’s hebben standaard tariefmeters en zijn erg goedkoop, ongeveer 10 euro per half uur ! Verder zijn er goede bus -en metro verbindingen in de stad en sinds kort rijdt er een tram. Voor minder dan 10 euro heb je dagkaarten voor de bus en metro. Wat hebben we allemaal gedaan in Dubai ?  Ten eerste bezochten we de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum ter wereld, 1200 winkels ! Nou hou ik niet zo van winkelen, ik bedoel, dat kan je in Nederland ook….maar waar kom je nou midden in een winkelcentrum een ijsbaan tegen….? of een megabioscoop met 22 zalen ? Wij bezochten de Mall vnl. voor het  zeeaquarium ( grootste ter wereld )  en dat is zeker de moeite waard ! Je kan zelfs in het aquarium duiken òf in een kooi haaien voeren  of met een glasbodemboot in het aquarium varen….wij bleven slechts met beide benen op de grond, dat was al mooi genoeg ! Vervolgens bekeken we het hoogste gebouw ter wereld ,  die steekt met zijn 829 m. overal bovenuit, de Burj Khalifa ! Je kan tot op 450 m. hoogte komen en genieten van het uitzicht…dit hebben wij niet gedaan, want ik heb ontzettend last van hoogtevrees ! Zo heb ik in het verleden bovenop de Montparnasse in Parijs gestaan ( ruim 200m. ) en ik durfde niet meer vooruit en niet meer achteruit… In het verleden klom ik altijd overal op….en vervolgens durfde ik er bijna niet meer af…dus, nu wat ouder en wijzer, besloot ik niet om 450 m. omhoog te gaan ! Het is een prachtig gebouw, dát wel !

burj khalifa

BURJ KHALIFA

Natuurlijk bezochten we de Palmeilanden en hebben we lekker een paar uur op het strand gelegen. Dubai heeft prachtige stranden, rustige, maar ook drukkere zoals bij The Walk, strand met een boulevard à la Scheveningen ! Op een ander (openbaar) strand zie je het bekende 7 sterren hotel ‘Burj Al Arab’ ,  321 m. hoog ! We hebben ons vergaapt aan de prachtige wolkenkrabbers, allemaal verschillend en er zijn er wel 400 ! Trouwens de stad heeft ook rond de 1000 moskeeën.. Een bezoekje naar het Dubai museum is zeker de moeite waard, hier kan je zien, hoe de mensen hier vroeger hebben geleefd ! We hebben een prachtige boottocht gemaakt over de ‘Creek’ en de specerijen, zilver-en goudsouk bezocht. We zijn een dagje naar Abu Dhabi geweest en een dagje naar Oman ( ander land ) en een avontuurlijke jeepsafari in Sjarjah ( 1 v/d 7 emiraten), midden in de woestijn , maar daarover meer in andere reisverhaaltjes !

Al met al hebben we veel gezien, maar nog lang niet alles….zo kan je er het hele jaar door skieën in de ( grootste) skihal ter wereld of een dagje naar Waterworld !  Dubai is bovendien erg schoon en het is het veiligste land ter wereld…er is geen criminaliteit, want iedereen heeft werk en heeft het goed !  Wat je verder nog even moet weten is, dat er bijna geen alcohol te koop is !! Maar Dubai heeft ons erg verrast. Ik vond het leuk om nu eens in een rijk land te zijn…..meestal bezoeken we landen waar veel armoede heerst…hier voel je je zelf eerder een arme sloeber !

 

Ben jij wel eens in Dubai geweest ??  Wat vond je er van ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.