Reisverhaaltjes.nl

TROPISCHE SFEREN

PALMBLAD, ONZE TUIN

Wat een heerlijke zomer hebben we dit jaar! Al was het gister wel een verademing die regen. Ik kan me niet herinneren dat ik ooit zo blij met regen ben geweest!

Onze tuin heeft wel te lijden gehad van die droogte van de afgelopen weken. Juist tropische planten hebben veel water nodig. Maar we moesten een beetje zuinig aan doen met kraanwater en water halen uit de sloot is sinds een paar dagen hier verboden.

Ik had eigenlijk nog nauwelijks foto´s van onze tuin geplaatst dit jaar. Vandaag even wat plaatjes van de tuin dus.

Vorig jaar vond ik de voortuin mooier, dit jaar vind ik de achtertuin mooier. Dat komt mede doordat er drie (winterharde) bananenbomen en enkele soorten OLIFANTSOOR  deze zomer niet zijn opgekomen. De overige colocasia’s (olifantsoor)  hebben te weinig water  gehad en daardoor groeiachterstand. Gelukkig hebben we nog een aantal groeimaanden tegoed, totdat de winter weer invalt.

De achtertuin:

achtertuin 2018

achtertuin 2018

De albizia bloeit rijkelijk dit jaar

albizia

VOODOO LELIE

voodoo lelie

De Black Majic heb ik goed de winter door gekregen, maar heeft groeiachterstand.

BLACK MAJIC

De wonderboom hier in het midden heeft zich zelf uitgezaaid. Ik wist niet dat dat kon… Vorig jaar stond er op deze plaats een rode wonderboom, en nu een groene. Voor mij een raadsel…

wonderboom en banaan

achtertuin 2018

ACHTERTUIN 2018

Voortuin:

voortuin 2018

voortuin 2018

voortuin 2018

voortuin 2018

voortuin 2018

Op een middag kwam ik thuis van mijn werk toen er aangebeld werd. Een man met camera in zijn hand vroeg of hij wat foto’s van de voortuin mocht nemen. Hij was van ‘Groei & Bloei’. Ik had hele bijzondere planten in de tuin zei hij.

Nou de tuin stond er niet zo mooi bij, maar tuurlijk mocht hij wel wat foto’s maken. Ik vertelde hem dat ik in Oranjewoud ook altijd meedeed met de ‘Open Tuindagen van G&B’

Een paar maanden geleden ben ik nog benaderd door LINDA TV. Ze willen komen filmen in onze tuin plus een interview met mij. Ze hadden het over juli, maar de maand is bijna om… Ze mogen rustig de tuin filmen, maar mijn hoofd op TV hihi, dat hoeft niet hoor!

 

2 gedachtes aan “TROPISCHE SFEREN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.